adscode
adscode

Öğretmen Adayları Bu Kararı Bekliyor

Öğretmenlere 47 bin kadro açılmasını içeren torba teklif bu hafta Meclis'te ele alınacak.

Öğretmen Adayları Bu Kararı Bekliyor
Türkiye'den Haberler
TBMM, 7 Haziran genel seçimi nedeniyle kapanmasına az bir süre kala çalışmalarını bu hafta da yoğun şekilde sürdürerek, 47 bin öğretmen kadrosu açılmasını içeren torba teklifini ele alacak.

Genel Kurul'da bu hafta ilk olarak HDP'nin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker; MHP'nin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Bakanlar Kurulu hakkında verdiği gensoru önergeleri görüşülecek.

Gensoruların ardından, Milli Eğitim Bakanlığı'na 47 bin öğretmen kadrosu verilmesini ve diğer başka alanlardaki düzenlemeleri içeren torba yasa teklifi temel kanun olarak iki bölüm halinde ele alınacak.

Teklifte Milli Eğitim Bakanlığı'na 47 bin öğretmen kadrosu verilmesinin yanı sıra, doğum yardımı, çeyiz ve konut hesabı gibi hükümetin son dönemde vadettiği düzenlemeler de bulunuyor.

Çeyiz hesabı açıp, asgari üç yıl boyunca sistemde kalanlara ve 27 yaşını doldurmadan ilk evliliklerini yapanlara devlet katkısı ödenecek. Devlet katkısı, hesapta biriken toplam tutarın yüzde 20'sini ve azami 5,000 TL'yi geçemeyecek. Konut sahibi olmayanlara ilk ve tek konut satın alımlarında, hesap açtırıp üç yıl sistemde kalmaları koşuluyla 15,000 TL'yi geçmemek üzere devlet katkısı sağlanacak.

Teklifle ayrıca finansman imkanlarını geliştirmek ve kredi sisteminin etkin işlemesine katkı sağlamak amacıyla, firmalara kredi garantisi veren kredi garanti kurumlarına iki milyar liraya kadar nakit kaynak aktarılabilecek.

Sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan ve bu suretle menfaat sağlayanlar iki yıldan beş yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

Teklifin bu hafta yasalaşması halinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı'nın da ele alınması bekleniyor. Ayrıca, 63 maddesi İçişleri Komisyonu'na çekilen İç Güvenlik Paketi'nin yürürlük ve yürütme maddelerinin de görüşülerek yasalaştırılması planlanıyor.
Dünya

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)