adscode
adscode

'Öğretmene Muhbirlik Görevi Verilmesi Kabul Edilemez'

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir; 'Öğretmene Muhbirlik Görevi Verilmesi Kabul Edilemez'

'Öğretmene Muhbirlik Görevi Verilmesi Kabul Edilemez'
Sendikalar
İstanbul Valisi Vasip Şahin’in başkanlığında toplanan İl Güvenlik Kurulu’nda alınan karar gereği emniyet birimlerinde büro görevi yapan polis memurlarının güvenlik önlemlerini artırmak amacıyla sahada görevlendirileceği, doğan boşluğun da polislerin yerine kamu kurumlarından gönüllüler öncelikli olmak üzere diğer memurlarca giderilmesine karar verildiği, Emniyette görev yapacak memurlar arasında norm kadro fazlası öğretmenlerin de yer alacağı haberleri basına yansımıştır.

Öncelikle “Geçici Süreli Görevlendirme” de dahil eğitim ve öğretim sınıfında hizmet veren öğretmenlerin emniyet hizmetleri sınıfında çalıştırılmasının hiçbir hukuki dayanağı bulunmamaktadır.  Öte yandan adeta öğretmene muhbir görevinin verilmesini kabul etmemiz mümkün değildir.

Eğitim-İş olarak İstanbul Valiliği’nden sözkonusu görevlendirmelerin hangi yasal dayanaklara göre yapıldığı konusunda sendikamıza bilgi verilmesini ve yasal dayanağı bulunmayan bu kararın ve idari işlemlerin bütün sonuçlarıyla geri alınmasını istedik. Gerekenin yapılmaması durumunda Eğitim-İş konuyu yargıya taşıyacaktır.
 
 
Veli DEMİR
Genel Başkan
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)