adscode
adscode

Öğretmene Not, Kurbağayı Ürkütmeye Değecek mi?..

Herkese not veriliyor da, bir tek öğretmenler kalmıştı! Keşke, aynı sistem herkese, özellikle de eğitime yön verenlere de uygulansa. Eğitim hali ortadayken, acaba kaçı geçer not alırdı?

Öğretmene Not, Kurbağayı Ürkütmeye Değecek mi?..
Günün Yazısı
Bu konuda ciddi sıkıntılar var ve sanki bu proje, öğretmenin itibarını daha tartışmalı hale getirmenin ötesinde, çok da fazla işe yaramayacak.

Keşke önce pilot uygulaması yapılsaydı!

İşte bu yönde gelen şikayetlerden bazıları:

Aceleye getirildi!


Bunun yerine daha iyi proje hazırlanmasını talep etmeliyiz.

Çünkü milli eğitimde de  fazla işini yapmayan öğretmenler var, çocuklara sadece bağıran ders anlatmayan , ertesi gün girdiğimize bakıyoruz hala tahtada bzim yaptığımız bir şeyler anlat yani bunların da silkelenmesi gerekiyor bunun içinde idare var tabi bunu en iyi denetleyen orada da bi tutum yok.

Yeterli Veli ilişkisi kurulmadığı için çocuklara doğruyu gösteremiyoruz.

Saygınlık genel olarak düşük devamsızlık yapıyorlar ama yine de kimse bırakılmıyor.

Çocukları eğitmeye çalışan pek yok.

Yeni atanmış öğretmenler olarak enerjimiz yüksek, bunu iyi kullanmaya müdür bey yardımcı olabilir mesela, ama daha çok köreltici cümleler.

Seminer döneminde en basiti akıllı tahta kullanımını anlat öğret , sadece orda oturuyoruz.

Böyle bir ortamda sadece öğrenciye alamayacağı sorumluluklar verip öğretmenliğin saygınlığını zedeleyen bi uygulama olur uygulamaya konulursa bimere ve tüm sendikalara şikayet dosyası sunalım. Ne kadar çok olursa o kadar çok ses getirir, en azından her okulda uygulanmamalı pilot okullar seçilmeli örneğin bi Fen lisesi bir meslek lisesi adaletli bir dağılım var mı?

Her iki okulda da böyle sıkıntılı öğrenciler çıkabilir bu sorunlara nasıl bi çözüm sunuyolar?

Önce açıklasınlar düzgünce sonra yürürlüğe koysunlar , kafalarına göre kural koyuyorlar getirdik , kaldırdık.

Bir analizi yapılmadan yapılan seyler eğitimi olumsuz yönde etkiliyor , sistem o kadar değişiyor ki çocuk, tam birini öğreniyoruz , sonra yine değişiyor diyor, onu mu kafamda tutacam diyor, daha da uzaklaşıyor, stresleri yoğun beklentileri düşük hayalleri yok çocukların , matematik öğrense ne olur? Biz onları umursamadığımız için onlar da zaten hiç bi şey umursamıyorlar , önce öğretmenleri teşvik etmeli ve daha fazla eğitim verilmeli.

Bir reform gerekiyor resmen bu sistem de bu tip seyleri uygulamak zor, daha temel seyler düzeltilmeli en önce...

Öğrencilere önce sevgiyi öğretmeliyiz saygıyı öğretmeliyiz sonra öğretim kısmı, bu tip köhne yerlere daha çok yardım yapılması gereken yerde bize kağıt dahi vermiyorlar , kaldı ki fotokopi makineleri çalışmıyor.

İngilizce dersinin kitapları hala yollanmadı , okul en son geçen sene temizlenmiş , ortam kötü bunlara öncelik verilmesi gereken yerde kimse hiç bir şey uygulamıyor, maddi olarak zaten öğretmenler mutsuz bir doktor olarak düşünürsek bizim yaptığımız en temel şey aslında eğitim ama değer yok.

Her hangi bir memur bile eğitimcilerden daha fazla para alıyor, önce öğretmenin temel ihtiyaçları sağlanmalı mutluluk ve para gibi.

Aile kurma hakkımız bile elimizden alınıyor sorgusuz sualsiz kimseye sormadan bu uygulamayı getirdiler, kimsenin umurunda olmadı.

Çözüm yerine sadece katı kurallar.

Öğretmen gergin, öğrenci gergin toplum, okulların durumları iyileştirmeli önce ve halk geliştirilmeli.

Sorumluluk ve eğitimin önemi anlatılmalı , evlere akşamları öğretmenler gelse anlatsa kadınlara erkekler kahvede mesela , ama önce bunun için bize eğitim ve güzel idareciler verilmeli.. sistem komple hatalarla dolu, önce eğitime önem verilmeli, sonra öğretmeni değerlendirmeye sıra gelmeli. Önce bunu talep etmeliyiz bence..

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)