adscode
adscode

Öğretmene rotasyon ertelenmeli

Çok konuşuldu ama tartışılmadı rotasyonun olumlu ve olumsuz yanları. MEB ben yaptım oldu mantığıyla yürürlüğe koydu ve azmetti uyguluyor. Oysa ki bu rotasyon hak kayıplarına yol açar. Hatta ve hatta bakanlığın…

Öğretmene rotasyon ertelenmeli
Eğitim
Öğretmene Rotasyon Ertelenmelidir…

Çok konuşuldu ama tartışılmadı rotasyonun olumlu ve olumsuz yanları. MEB ben yaptım oldu mantığıyla yürürlüğe koydu ve azmetti uyguluyor. Oysa ki bu rotasyon hak kayıplarına yol açar. Hatta ve hatta bakanlığın başına iş açar.

Rotasyonun kimlerin işine yarayacağını iki başlık altında özetlemiştik.

1- Hak etmeyenler norm içerisine girecekler,

2- Ülkemizin en köklü okullarında kariyer ve liyakata uygun olmayan tam kadrolaşma sağlanacak.

Şimdi biz bu konuları geçip rotasyonun sakat temellere oturtulduğuna vurgu yapmak ve MEB’i iş işten geçmeden uyarmak istiyoruz.

Rotasyon ertelenmelidir çünkü:

-          ROTASYONDA ADALET YOKTUR…

Örneğin İzmir İl Çeşme Kemalpaşa, Karaburun, Dikili, Menderes, ilçelerini ayrı ayrı grup yapmış. Yani bu ilçelere hiçbir ilçeyi bağlamamış.

Oysa ki bunların bazıları sırt sırta ilçeler.

Oysa ki İstanbul’a baktığımızda Avrupa yakasında en dıştaki ilçeler Silivri ve Çatalca’yı bile ayırmamış ikisini bir grup yapmışlar.

Bu iki ilçe arasında seyahat etmek aracınız yoksa neredeyse mümkün değil.

Bu ayrımlar bile rotasyonun adaletsizliğini ortaya koyar.

Bu tür ilçelerde bazı alanlarda sadece bir öğretmen olduğu ya da meslek liselerinde meslek dersi öğretmenlerinin tamamının bir okulda olduğu düşünüldüğünde bu öğretmenlere hiçbir zaman rotasyon uygulayamazsınız demektir.

Bu örneklerin niceleri vardır uygulamada… Burada ne İstanbul doğru ya da yanlış yapmıştır diyoruz ne de İzmir…

Bu nedenle adaletin sağlanamadığı bir uygulamadır rotasyon…

 -     ROTASYON MEVZUATA AYKIRIDIR

Proje okulları:

Bakanlık hiçbir hukuki dayanak göstermeksizin proje okullarındaki öğretmenleri rotasyona tabi tutarken rotasyona tabi öğretmenlerin proje okullarına gitmelerini de engellemiştir.

652 sayılı KHK maddesi şöyledir.

“(9) (Ek: 1/3/2014-6528/22 md.) Yurt içi veya yurt dışında, yerli veya yabancı kurum ve kuruluşlarla veya başka ülkelerle işbirliği anlaşması çerçevesinde kurulan ve ulusal veya uluslararası proje yürüten okul ve kurumlar, Bakan onayı ile proje okulu olarak seçilen ve belirli eğitim reformu ve programları uygulanan okul ve kurumlar ile Bakan onayıyla doğrudan Bakanlık merkez teşkilatına bağlanan kurumlara yapılacak öğretmen atamaları ve yönetici görevlendirmeleri Bakan tarafından yapılır.”

Bu okullara bakan tarafından atama yapılacağı KHK ile belirlenmiştir. Fakat yönetmelikte;

“MADDE 61 – (1) 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 37 nci maddesinin dokuzuncu fıkrası kapsamında yapılacak öğretmen atamalarına ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça düzenlenir.”

Cümleleri bulunmaktadır. Böyle bir düzenleme henüz ortada yoktur.

Proje okullarının rotasyona tabi olmadığına dair bir hüküm de yoktur yönetmelikte bu nedenle keyfi uygulama ile karşı karşıyadır öğretmenler.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)