adscode
adscode

Öğretmene Rotasyon Konusunda Flaş Gelişme

​Eğitim İş Çanakkale Şubesindn Yapılan Açıklamada Şunlar Kaydedildi:

Öğretmene Rotasyon Konusunda Flaş Gelişme
Eğitim
''Milli Savunma Bakanını, Milli Eğitim Bakanı yaparsanız olacağı buydu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz halen MSB’liğinin etkisinden kurtulamamış olacak ki, öğretmenleri askeri personellerle karıştırmaktadır. Öğretmenlere Rotasyon geçen yıl gündeme alınmış ama genel seçimler ve öğretmenler ile örgütlü sendikaların yoğun tepkisi sonucu geri adım atmıştır. Şimdi ise 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında uygulamaya koyulmak üzere Rotasyon tekrar raflardan indirilmiştir. 500 bin öğretmenin etkileneceği söylenmektedir. İlk etapta çalıştığı kurumda ve eğitim bölgesinde 10 yılını dolduran öğretmenler Rotasyona tabi tutulacağı, bulunduğu ilin dışında iller arası olarak da uygulanacağı sürekli duyurulmaktadır.

Ölümü gösterip, sıtmaya razı olmaya yönelik olarak Rotasyon bir korku perdesi gibi kullanan ve kurulan Maarif Vakfıyla tamamen eğitimi kamusal alandan çıkarıp öğretmenlere çile yollarına razı etmeye çalışanlar karşılarında örgütlü Eğitim-İş’i bulacaklardır.

Milli Eğitim Bakanlığına sesleniyoruz…!

Eğitim-İş Çanakkale Şubesi olarak, Eğitim-İş’i ortadan kaldıramadan bunu başaramayacaksınız…

Haksızlığın karşısında direnen ve sonuna kadar öğretmenin arkasında duran Eğitim-İş’i bulacaksınız…

MEB’in yarattığı Rotasyon korkusuna karşı, Eğitim-İş’in etkili ve örgütlü mücadele direnciyle duracaktır.

Rotasyon konusunda Sitemiz Kamugundemi.com'un görüşü şu şekilde

Geçtiğimiz yıl seçimde oy kaygısı sebebiyle uygulanmayan rotasyon uygulaması ile ilgili, son günlerde kamuoyuna yansıyan bilgilerde, rotasyonun iller arası ve bölge dışı uygulanacağı konusunda haberler, özellikle öğretmenlerin takip ettiği haber sitelerinde yoğun bir şekilde işlenmektedir.

Hemen belirtmekte fayda var ki; 652 sayılı K.H.K’de rotasyon uygulamasının yapılacağını en sert şekilde dillendiren ve eleştiren sendika  Eğitim İş'tir. Bugün geldiğimiz noktada endişelerimizin ne kadar haklı olduğunu görmekten üzüntü duyuyoruz.

Gönül isterdi ki tüm öğretmen arkadaşlarımız kendilerini doğrudan etkileyen bu uygulamaya karşı, bugünlerde lise öğrencilerimizden gördüğümüz tepkinin yarısını göstersinler. Olmadı. Öğretmenlerimiz kendilerini bekleyen tehlikeye karşı yeterince direnç gösteremedi. Gelinen noktada, rotasyon haberlerinin balon olduğu ile ilgili, birkaç gün önce, olacağı kesin şekilde haber yapan sitelerin bile kaynağı belirsiz şekilde sırf öğretmenlerin gazını almak adına yaptığı haberleri görüyoruz. Hemen belirtmekte fayda var ki, öğretmenin yaşadığı sıkıntıların temeli de AKP’nin öngörüsüz ve kindar- dindar nesil yetiştirme anlayışı vardır. Düşünebiliyor musunuz? 3 yıl içinde, önce 10 yıllık öğretmenler, sonra 8, sonra 6 yıllık öğretmenler olmak şartı ile 500 Bin'e yakın öğretmene, evlerini aldıkları, yaşamlarını sürdürdükleri, eşini dostunu bırakarak başka bir ile geçecekler.

Akıl almaz bir hezeyandır bu.

KamuGundemi.com olarak bu rotasyon olayının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda en yetkili ağızlardan resmi bir açıklama beklediğimizi ifade ediyoruz.

Bu açıklama eğer olumsuz anlamda olursa da var gücümüzle rotasyon uygulamasından tamamen vazgeçilmesi için de tüm basın gücümüzü sonuna kadar kullanacağımızı tüm eğitim kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Bizler rotasyon uygulamasına ve bilumum öğretmenin aleyhine olacak şekilde karar alan hükümet severci sarı sendika yandaşı olmadığımızı öğretmenlerimizden aldığımız güçle haykırıyoruz.

Rotasyon sürgündür. Rotasyona sonuna kadar karşıyız!

KamuGundemi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)