adscode
adscode

Öğretmenler neden isyanda?

Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmaları bitmiyor. Mesleklerinin itibarsızlaştırıldığını belirten öğretmenler, sınavın iptalini isterken Twitter'da #ogretmenlerisyanda etiketine 100 bine yakın tweet atıldı.

Öğretmenler neden isyanda?
Eğitim
Güncelleme : 25-Aug-22 10:06

Öğretmenlik Meslek Kanunu 14 Şubat 2022 tarihli Resmî Gazete’ de yayımlanarak kanunlaştı. Buna göre uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanları için öğretmenlere 19 Kasım’da 81 ilde yazılı sınav yapılacak. Öğretmenler ise sosyal medyada her gün konuya tepki gösteriyor. Dün de konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yüksek lisans, doktora yapmış olan 80 bin öğretmenimiz zaten muaftır. Boykot çağrılarını milli iradenin tecelligahı olan Meclisimize saygısızlık olarak görüyoruz" demişti.

Buna karşılık CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Son çağrım, bu sınava girmeyin! Haklarınızı almak mı istiyorsunuz, insanca yaşamak mı istiyorsunuz, mücadele etmeyi bileceksiniz. Hadi ordan demeyi” bileceksiniz" ifadelerini kullandı.

Mesleklerinin itibarsızlaştırıldığını belirten öğretmenler, sınavın iptalini isterken Twitter'da #ogretmenlerisyanda etiketine 100 bine yakın tweet atıldı.

İşte öne çıkan tweetler:

-Sınava başvuran öğretmenler maddi kaygılarla başvurdu. Sınavı onayladıkları anlamına gelmiyor. Gelişim deneyimle olur. Ezberle değil. Eğer bir defa dahi açıp Uzman ve Başöğretmenlik Çalışma kitabını okusaydınız, inceleseydiniz o dakika sınavı iptal ederdiniz.

-#ogretmenlerisyanda çünkü T.C. tarihinde hiç bu kadar basite alınmamış; meslekleri hiç bu kadar itibar kaybına uğratılmamıştı…

- Öğretmenleri ayrıştıran ÖMK geri çekilmeli,sınav iptal edilmeli.inatla söylemeye devam edeceğiz.

- Hak aramak neden saygısızlık olsun. Çocuklara saygıyı, sevgiyi öğreten kişi sözüyle davranışıyla saygısızlık yapabilir mi? Öğretmen rol modeldir.

- Ben kimseye saygısızlık yapmadım ama öğretmenlik mesleği büyük saygısızlığa uğradı. Çok üzgünüm, çok kızgınım.

- Eğitim fakültesini bitirmiş, formasyonunu tamamlamış, KPSS gibi önemli bir barajı alnının akıyla geçmiş ve atanımş ögretmen alanında uzmandır, yeterlidir yeniden sinava girmesine gerek yoktur. Günlerdir bunu anlatıyoruz. Saygısızlık etmiyoruz,saygı bekliyoruz.

EĞİTİM AJANSI


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)