adscode
adscode

Öğretmenler sınavı geçemedi

Öğretmen adayları öğretmen olabilmek için kendi branşlarında sınava giriyor. Peki o sınavlardan nasıl notlar alıyor? Çoğu öğretmen adayı tahtaya çıkıp anlatmak için aday olduğu derslerin sınavlarından…

Öğretmenler sınavı geçemedi
Eğitim
Adaylar öğretmen olmak için alan bilgisi testi oluyor. Geçtiğimiz yıl yine binlerce öğretmen adayı sınava girdi. Sonuç, adaylar kendi alanlarıyla ilgili soruların çoğunu cevaplayamadı. Testte her branştan 50'şer soru soruluyor. Öğretmen adayları 50 sorudan matematikte ancak 9'unu, fizikte 15'ini, fen ve kimyada 16'sını, biyolojide 17'sini, coğrafya ile din kültürü ve ahlak bilgisinde 25'ini, tarih de ise 27'sini doğru yanıtladı. En başarısızlar lise matematik öğretmenleri olurken, en başarılı ise Türkçe öğretmeni adayları oldu. Onlar 50 sorunun 32'sini doğru yaptı.

Öğretmen adaylarının karnesinin kırık notlarla dolmasının bir çok nedeni var. Sonuçlar, eğitim fakültesinden mezun olan adayların fen edebiyat fakültesinden mezun olanlardan daha başarılı olduğunu da gösteriyor. Eğitim uzmanları tarafından öğretmenin başarısızlığının nedenlerinden biri öğrencinin başarısızlığı olarak görülüyor. Halihazırda ders veren öğretmenler için de hizmet içi eğitim geliştirilmesi gerektiği savunuluyor.


CNNTürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)