adscode
adscode

Öğretmenlerden #mülakatahayır isyanı!

KPSS’de yüksek puan almalarına rağmen mülakatlarda düşük not verilerek elenen öğretmenler, sosyal medyada seslerini duyurmak için çabalıyor.

Öğretmenlerden #mülakatahayır isyanı!
Eğitim
Güncelleme : 29-Dec-21 13:27

12-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen sözleşmeli öğretmen sözlü sınavlarının sonuçları, 27 Aralık’ta yayımlandı. Tüm karşı çıkışlara rağmen sürdürülen mülakatlar bu yıl da haksızlık iddialarıyla gündem oldu.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) yüksek puan alan, hatta dereceye giren öğretmenler mülakatlarda verilen düşük notlar nedeniyle atanma haklarını kaybetti. Bu duruma Twitter'da #mülakatahayır etiketiyle tepki gösteren öğretmenlerin hareketi bir isyana dönüştü.

Sınav sonuçlarını #mülakatahayır etiketiyle paylaşan öğretmenler neden atanmadıklarını sorgulayarak; “Bizi neden elediniz?” diye sordu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, haksızlığa uğradıklarını söyleyen öğretmenlere destek verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı da etiketleyen; KPSS için iki yıldır çalıştığını, bölümünde birinci olduğunu ve alanında doktora yaptığını vurgulayan Sultan Fidan adlı bir öğretmenin paylaşımının altında yorumda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu şu mesajı paylaştı:

“Sevgili Sultan, senin başına gelenler binlerce gencimizin başına geliyor ve bu beni çok üzüyor. Uzmanlık alanınınla ilgili İBB’de işe alım olursa mutlaka başvuruda bulun.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter’da yaptığı paylaşımla, KPSS’den 92,7 puan almasına rağmen mülakat sonucunda atanamayan öğretmen adayı Sare Halıcı’ya destek verdi.

Bugün yalnızca bu konuyla ilgileneceğini duyuran CHP lideri, kamuoyunu bilgilendireceğini ifade etti.

Twitter’da verilen bazı tepkiler şöyle:

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)