adscode
adscode

Öğretmenlere 'değerler eğitimi' kursu

Erzurum'da, "değerler eğitiminin" tüm ders anlatımlarında işlenebilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, tüm branş öğretmenlerine eğitim vermek üzere "formatör öğretmenler" yetiştirildi.

Öğretmenlere 'değerler eğitimi' kursu
Eğitim
Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğünün, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle uygulamaya koyduğu projeyle farklı ders branşlarından 50 öğretmene yönelik "değerler eğitimi" kursu düzenlendi.

Dedeman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 3 gün süren kursta, formatör öğretmenlere, değerler eğitiminin her branşta ders anlatımı içerisinde nasıl işlenebileceğine ilişkin drama, hitabet ve etkinlik yöntemleri, Atatürk Üniversitesi İnsani Değerler Merkezi (İDEM) eğitmenlerince uygulamalı olarak anlatıldı.

Değerler eğitimi konusunda "formatör öğretmen" olarak yetiştirilen eğitimciler, bu bilgilerini okullardaki diğer öğretmenlere aktaracak. Böylece, tüm derslerin işlenmesi sırasında öğrencilere aynı zamanda değerler eğitimi verilmesi sağlanacak.

- Her derste değerler eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, düzenlenen eğitim çalışmasıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, değerler eğitiminin Türkiye'de birçok kademedeki yönetici ve vatandaşlara farklı yöntemlerle verildiğini söyledi.

Bu eğitimin özellikle öğretmenlere yönelik olmasının ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Altunel, şöyle devam etti:

"Bu eğitim faaliyetine başlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Doğrusu bu faaliyet, öğrenci ve ebeveynlerimiz açısından önemli. Buradaki öğretmenlerimiz, değerler eğitiminin diğer derslerde de nasıl işlenebileceği üzerinde duracaklar. Bunun yolunu, yordamını ve yöntemini öğrenecekler. Gençliğimiz 21'inci asırda televizyonların, internetin, sosyal medyanın baskısında birçok olumsuz durumlarla karşı karşıya. Gençliğimizi korumamız lazım. Kendi kültürel değerlerimizi, geleneklerimizi, göreneklerimizi, ahlaki ve insani değerlerimizi en güzel bir şekilde bu öğretmenlerimizle geçliğimize verebileceğiz. Dolayısıyla bu eğitimi ve atmosferi gerçekleştiren yönetime ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."

- Değerlerin verilmesinde öğretmenler önemli faktör

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın destekleriyle DAP Kalkınma İdaresi ve Atatürk Üniversitesi İDEM işbirliğiyle gerçekleştirdikleri eğitime 50 öğretmenin katıldığını belirterek şunları kaydetti:

"Bu, öğretmenlerimizin değerler eğitiminin derslerde işlenişine ilişkin biraz daha yetiştirilmesi, başka öğretmenlere danışmanlık ve eğitici rollerini üstlenmesi için yaptığımız bir çalışmadır. Bu çalışmaya katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Çalışmanın değerlerimizin gençlerimize aktarılmasında, öğretmenlerimizin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu eğitimin, bundan sonraki çalışmalar için de güzel bir örnek olacağını düşünüyorum."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)