adscode
adscode

"Öğretmenlerin aşı programı erkene alınmalı"

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ yüz yüze kademeli geçiş ve öğretmenlerin mesleki çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Öğretmenlerin aşı programı erkene alınmalı"
Sendikalar
Güncelleme : 03-Feb-21 16:53

Yüz yüze eğitim öncesi öğretmenlerin aşılama çalışmalarının bitirilmesi ve öğretmenlerin mesleki çalışmalarının çevrimiçi yapılması gerektiğini belirtti. Açıklamaları şöyle:

 

15 Şubat itibarıyla köy okullarında yüz yüze eğitimin başlayacağı, ilkokullar ile 8. ve 12. sınıfların ise 1 Mart'tan itibaren yüz yüze eğitime başlamak için hazırlık yapılacağı açıklandı.

Daha önce yarıyıl tatilinin iyi değerlendirilerek tüm eğitim çalışanları için aşılama çalışmalarının tamamlanması gerektiğini ifade etmiştik. Ancak yarıyıl tatilinin ikinci haftasında olmamıza rağmen bir adım atılmadığını görmekteyiz.

Kademeli başlaması öngörülen yüz yüze eğitim için ilgili kademeler zaman geçirilmeden aşılama programına dahil edilmeli, yüz yüze eğitime başlamadan ikinci doz aşılar yapılmış olmalıdır.

15 Şubat itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacak olan köy okullarında çalışan öğretmenler için aşılama işlemleri başlatılmalı, bu okulların hijyen ihtiyaçlarının giderilmesi için bütçe ihtiyacı karşılanmalıdır.

Salgın nedeniyle yüz yüze eğitime kademeli geçişin düşünüldüğü şu günlerde haftaya yapılacak olan öğretmenlerin mesleki çalışmaları geçmişte olduğu gibi çevrimiçi olarak gerçekleştirilmelidir.

 

 

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)