adscode
adscode

'Öğretmenlerin Atanma Sorununun Ne Olduğunu Bilmiyorlar'

'Öğretmenlerin Atanma Sorununun Ne Olduğunu Bilmiyorlar'

'Öğretmenlerin Atanma Sorununun Ne Olduğunu Bilmiyorlar'
Eğitim






Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı seçim çalışmaları kapsamında 1 Haziran 2015 tarihinde Eskişehir Seyigazi’de vatandaşlarla konuşurken bir Tarih Öğretmeni yanına geliyor ve diyor ki:

 

“2010 yılında yüksek bir puan aldım ancak o yılda şaibeli geçti. Bizim hakkımız yenildi. 30 yaşına geldik. Evlenecek duruma geldik, iş bulamıyoruz. Muhalefet 350 bin öğretmen alacaklarını söylüyor. Siz iktidar partisi olarak diyemiyor musunuz? Eğitim fakültelerini kapatın, alım olmasın, birikenleri alın”

 

Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı: “Sen muhalefetin 350 bin öğretmen alacaklarına inanıyor musun? Ben 350 bin öğretmen alınacak diye söz veremem. Biz eğitim fakültelerinin kontenjanlarını dondurduk. İki yıl içince biz öğretmen açığımızı, ücretli öğretmenler meselesini halledeceğiz”

ogretmen atama sorunu

Milli Eğitim Bakanı ile birlikte diğer siyasiler ve bürokratlar, öğretmen aldıkça, atama yaptıkça öğretmenlerin atanma sorununun çözüleceğini zannediyor. Öğretmen açığını kapatınca, öğretmenlerin atanma sorunu bitecek zannediyorlar. Halbuki sorun, yıllardır kopya ve hile yüzünden küçük puanlarla atamayı kaçıranların sürekli birikmesidir. Eğitim fakültelerini kapatmalarının etkisi 4-5 yıl sonra ancak görülebilir ki, o zamana da mağdur olan öğretmenler ömrünü yarı etmiş olur. Üstelik her yıl dağıtılan yüz binlerce formasyon sorunu daha da derinleştirmektedir.

 

Öğretmenlerin atanma sorunu gündeme geldiğinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve diğer siyasilerin yaptığı açıklamalar şunu gösteriyor: Bakanlık ve diğer yetkililer, öğretmenlerin atanma sorununu ve ataması yapılmayan öğretmenlerin neden sürekli gündemde olduğunu hala bilmiyorlar.

 

http://www.iha.com.tr/haber-bakan-avcidan-ucretli-ogretmen-aciklamasi-467664/


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)