adscode
adscode

Öğretmenlerin ek ders ücretleri kesildi

Uzaktan eğitimle yapılan çalışmalara katılmayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin ödenmeyeceği açıklandı. Bazı öğretmenler bu duruma tepki gösterirken bazı öğretmenler ise kesintiyi destekledi.

Öğretmenlerin ek ders ücretleri kesildi
Eğitim
Güncelleme : 25-Apr-22 15:50

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 11-15 Nisan 2022 tarihlerinde yapılan ikinci dönem ara tatilinde öğretmenlere yönelik mesleki eğitim çalışmaları düzenlemişti. Uzaktan eğitimle yapılan çalışmalara katılmayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin ödenmeyeceği açıklandı.

Konuya eğitim sendikaları tepki gösterdi. İnternet sorunları nedeniyle öğretmenlerin seminerlere katılamadığını belirten sendikalar, MEB’in aynı seminerleri tekrar açmasını talep ediyor. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan Twitter'da yaptığı açıklamada "Özellikle kırsal bölgelerde yaşanan teknik aksamaların faturası öğretmenlerimizin üç kuruşluk ek dersine kesilemez! Muhtemel mağduriyetlerin önlenmesi için MEB'e yazılı başvuru yaparak düzenleme yapılmasını talep ettik" ifadelerini kullandı.

'Bir zahmet girselerdi'

Öğretmenlerin bir kısmı mağdur olduklarını dile getirirken bir kısmı da seminerlere katılmayan öğretmenlere tepki gösterdi. Önceki yıllarda bu seminerler için okula gidildiğini kaydeden öğretmenler, bir haftalık süre içinde birkaç saatini ayıramayanların internet kesilmesini bahane göstermemesini söylediler. Yorumlardan bazıları şöyle:

- Süre içerisinde katılım sağlanmamışsa MEB gerekeni yapmalı soruşturma açmalı. Ek ders ödemiyorsa gerekli soruşturmayı da yapmalı. Mağdur edebiyatı yapmayalım. Mesleki çalışmaya katılmayan arkadaşlar bi zahmet giriş sağlasalardı.

- Bakanlık mesleki çalışma için 5 gün süre verdi. Bu süre içinde birçok öğretmen bulunduğu il ve ilçeyi terketti. Gönderilen konu başlıklarından en az birine katılım sağlanması gerektiği belirtildi.

- 5 gün içinde 45 dakika izleyemeyen öğretmenin ek dersi kesilmelidir.

- Biz öğretmenler bile bunun doğru olmadığını biliyoruz beş günlük süreç 25 dakika bir program çok zor değildi bunu yapamayacak bir meslektaşım olacağını düşünmüyorum.

- 1 hafta boyunca hiç mi internet bulunamamış hangi çağda yaşıyoruz Allah aşkına.

- Hiç ÖBA'ya girmeyen ile teknik bir nedenden dolayı izlediği yüzde 75 de kalan yada obadaki birbirinden güzel fakat seminer konusu olmayan yada izlediği halde kopma yada yoğunluk nedeniyle yüzde 100 basarı sağlayamayan var mıdır kesinlikle vardır.

-Ben Öbaya da baktım Ebaya da baktım. Sistem videolarımı izlendi saymadı. Benim suçum nedir. Belki siz 30 dk da izlediniz. Ben ise 2 saatten fazladır. Bir eğitimi 3 kez izledim ama video izlenmedi gözüktü. Ben şimdi ne yapayım?

- Birçok öğretmen ciddiye almamıştır. Ben de öğretmenim. Bir defa kesilsin. Sonra kimse unutmaz.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)