adscode
adscode

Öğretmenlerin görevi dışında çalıştırılmasına tepki

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı İdaresi İletişim ve Enformasyon Politikaları Şube Müdürü Saida Mirziyoyeva, ülkedeki öğretmenlerin görevleri dışında çalıştırılmasına tepki gösterdi.

Öğretmenlerin görevi dışında çalıştırılmasına tepki
Dünyadan Haberler
Güncelleme : 24-Dec-22 17:49

​​​​​​​Mirziyoyeva, Taşkent’te düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, öğretmenlerin görevleri dışında farklı görevlerde çalıştırılmasının yanlış olduğunu kaydederek, "Öğretmenleri görevi dışında çalıştıranlara ağır cezalar uygulanacak." dedi.

Mirziyoyeva, halihazırda öğretmenlerin belediyelerin düzenledikleri etkinliklerde görevlendirildiğini, sıkıcı etkinliklerde salonları doldurmak için çağrıldığını, mahallelerde istatistik bilgilerin toplanmasında ve görevi dışındaki diğer işlerde kullanıldığını anımsatarak, böyle bir durumda öğretmenlerin öğrencilere nasıl eğitim verebileceğini sorguladı.

Eğitimin ülkenin kalkınmasındaki önemine de değinen Mirziyoyeva, "Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, bütün sorunların çözümü eğitimdedir. Eğitimin direği ise öğretmendir. Öğretmenlerin değeri ve itibarının yüksek olduğu bir toplum inşa etmeliyiz. Öğretmenler özgürce düşünmeli, kendi işlerinde çalışmalı ve onlara sahip çıkılmalıdır." diye konuştu.

Özbekistan’da, okul ve lise öğretmenlerinin belediye ve diğer devlet kurumları tarafından zaman zaman görevleri dışında farklı işlerde çalıştırılması kamuoyunda da sık sık gündeme geliyor.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)