adscode
adscode

Öğretmenlerin Sınav Ücretleriyle İmtihanı

Emrah MUTLUER yazdı: Öğretmenlerin Sınav Ücretleriyle İmtihanı

Öğretmenlerin Sınav Ücretleriyle İmtihanı
Sınavlar

Türkiye'de aklınıza ne kadar sınav gelirse gelsin bunların doğru ve başarıyla uygulanmasında öğretmenler görev alır. Görev alır almasına ama bu sınavların gerçekleştirilmesi için öğretmenlere verilen sınav ücreti oldukça komiktir. Daha da trajik olanı sınavla alakası olmayan dışarıdan kamu kurum kuruluş müdürleri öğretmenin aldığından kat be kat daha fazla ücret alırlar.

Örneğin 28-29 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan TEOG sınavlarında öğretmenler her oturum başına 5 saat ek ders alacaklar. Öğretmen eğer iki gün içinde görevlendirilmiş ise alacağı ücret 10x9TL= 90 TL'dir. 

Şimdi sosyal medya'dan da öğretmenlerin çığlığına dönüşen bir resmi sizinle paylaşalım. 

teog sınav ücretleri

Buna göre kaymakam 1500TL alırken, ilçe emniyet müdürü 540TL, görevli polis 70 TL ve öğretmen 45 TL ücret alıyor.

Gerçekten çok dengesiz ücretlerdir bunlar. Bütün işi yapan öğretmenin aldığı para komikdir. 

Zaman zaman öğretmenler sınav görevlerini kabul etmeyerek bu ücrete tepkilerini gösteriyorlar. Ancak bu tepki oldukça sınırlı kalıyor. Oysa bu ücretlerin yükseltilmesi için ortak bir anlayış ile tüm öğretmenler sınav görevlerini kabul etmeyerek sınavlarda görev almasalar işte o zaman amaca ulaşılma ihtimali yüksek olacaktır. (Bu yazdığıma ben de inanmadım ama bir ihtimal)

Sendikaların kendi özlük hakları ile ilgili eylem kararlarına dahi ek ders ücreti kesilecek diye katılmayan öğretmenden bunu beklemek biraz hayal.

Hal böyleyken yakınmanın kimseye bir faydasının olmayacağı ortadadır. Tüm baskı ve sürgünlere rağmen meslek onuruna sahip çıkan öğretmenlere, üstelik sizlerin de hakkını aramasına rağmen destek vermeyip başını kuma gömen öğretmenler olduğu sürece ya size verilene razı olacaksınız ya da kafanızı kumdan çıkaracak hakkınızı aramaya başlayacaksınız.

Karar sizin!

Emrah MUTLUER

Öğretmen

kamugündemi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)