adscode
adscode

"Öğretmenlerin tayin sorunları her yıl kartopu misali büyüyor"

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, becayiş ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Öğretmenlerin tayin sorunları her yıl kartopu misali büyüyor"
Sendikalar

Yer değiştirmelerin her geçen gün daha da zorlaştığını ifade ederek becayiş uygulamasının tekrar uygulanması gerektiğini ifade etti. Açıklamaları şöyle;

Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmenlerin il içi, iller arası ve mazeret tayini sorunları her yıl kartopu misali artıyor. MEB karşılıklı yer değişikliği olan "BECAYİŞ" uygulamasını tekrar hayata geçirerek tayinlerde önemli bir aşama kaydedilebilir.

Her dönemde olduğu gibi bu eğitim-öğretim döneminde de il içi, iller arası ve mazeret tayinleri kontenjan yetersizliğinden dolayı büyük sorun oluşturmuş, öğretmenlerimiz mazeretinin bulunduğu veya isteğe bağlı gitmek istediği yerlere gidememiştir.

Bu kapsamda MEB, öğretmenler için daha önceki yıllarda uygulanan BECAYİŞ ile tayin hakkını tekrar uygulamaya koyarak öğretmenlerin İL İÇİ - İLLER ARASI ve MAZERET tayinlerine bir nebze de olsa çare olabilir. Köklü çözüm ise her daim talep ettiğimiz ve raporlarını bakanlığa sunduğumuz teşvik ile birlikte becayişi de içeren adil ve öngörülebilir bir yer değiştirme sistemidir. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)