adscode
adscode

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı zor muydu kolay mıydı?

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sona erdi. Sorular zor muydu, kolay mıydı? Öğretmenler yorumladı:

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı zor muydu kolay mıydı?
Eğitim

Türkiye genelinde 81 ilde 1489 okulda 28 bin 650 salonda merkezi sistemle tek oturum şeklinde düzenlenen sınav 150 dakika sürdü.

Sınavda 5'er seçenekli 100 soru soruldu. Yanlış cevaplar, doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılacak sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak.

Sınav sonuçları, 12 Aralık 2022'de ilan edilecek.

Sınav sonucuna göre uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara, sertifikanın düzenlendiği tarihi takip eden ay başından itibaren unvanları için öngörülen eğitim öğretim tazminatı ödenecek ve her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek.

Peki sorular zor muydu, kolay mıydı?

İşte yorumlar:

Bak simdi hakkaten, madem sınav bu kadar kolay olacakti insanlara neden parayla gastronomiden YL yaptırdınız???

Madem illa bir sınav yapacaktınız ve bu kadar kolay olacaktı, videoların sonlarına test ekleseydiniz, yeterli puanı alan diğer videolara geçseydi ve süreç tamamlansaydı. Bunca zaman ve kağıt israfına gerçekten gerek yoktu!

Bazıları diyecek ki: "zor sorsalar öğretmenler ona da şikayet edeceklerdi." Biz sınav kolay olsun demedik zaten, Sınav olmasın dedik!

Sınav kolaydı belki ama stres, sıkıntı ve gerginlikle geçen 5 ayımza ne olacak? Sınavın kolay olması heba olan 5 ayımızı geri getirebilecek mi? Ömrümüz zayi oldu. Yazık.

Sınav yapılmamalıydı evet. Zaman, kağıt israfı evet. Öğretmen sınavla uzman olmaz evet. Fakat şu sorular çok kolaydı, olmaz olsun böyle sınav muhabbeti de neyin nesi yahu? Zor olsa daha fazla eleştirmeyecek miydiniz? Sınavın kolay olacağı söylenmişti zaten.

Zor olsaydı kızacaktık ama bu kadar basit olmasi da utanç verici. Soruların okunmadan cevapların bulundugu bir sınav oldu.Çok utandım.
 
EĞİTİM AJANSI
 
İLGİLİ HABER
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)