adscode
adscode

Öğretmenlikte yeni dönem başlıyor!

Şubat'ta yapılacak 30 bin atamayla birlikte öğretmenlikte yeni dönem başlıyor.Atanan öğretmenler, 4 ay staj yapacak. Staj, görev yapılacak ilin dışında da gerçekleştirilebilecek.

Öğretmenlikte yeni dönem başlıyor!
Eğitim
Yeni atanacak öğretmenlerin 4 ay kıdemli öğretmen yanında yapacağı stajın detayları netleşti. Buna göre; aday öğretmenler, asıl görev yapacakları ilin dışında staj yapabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Şubat ayı ataması öncesinde aday öğretmenlikle ilgili beklenilen değişiklikleri yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle aday öğretmenlerin asıl görev yapacakları ilin dışında staj yapabilecekleri ve ilk uygulamanın da Şubat ataması ile başlayacağı açıklandı.

Yönetmeliğe göre, spor liselerinin beden eğitimi öğretmenleri ile güzel sanatlar liselerinin müzik ve görsel sanatlar veya resim öğretmenlerinin seçiminde, yapılacak değerlendirme ve uygulama sınavında başarılı olma şartı aranacak.

MEB, aday öğretmenleri 19 Mart'ta Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı'na alacak. Yazılı sınava, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında yapılacak performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olan aday öğretmenler girebilecek.

100 SORU SORULACAK

Yazılı sınava giren adaylar, 21 Mart- 15 Nisan arasında mülakata girecek. Sınavda adaylara 100 çoktan seçmeli soru sorulacak. Soruların yüzde 20'si 657 ve 4483 sayılı kanunlar, yüzde 30'u bakanlık teşkilatı, görevleri ve mevzuatı, yüzde 50'si ise öğretmenlik uygulamalarından olacak. Aday öğretmenlik süresi 4 ayı oryantasyon olmak üzere toplam 1 yıl sürecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)