adscode
adscode

Oğuzkaan Koleji'nden dershanesiz başarı formülü

Yıllardır üniversiteye yerleştirmede büyük başarı sağlayan Oğuzkaan Koleji, yeni uygulamaya başladığı programla 9. sınıftan itibaren öğrencilerini dershaneye ihtiyaç bırakmadan üniversiteye hazırlıyor

 Oğuzkaan Koleji'nden dershanesiz başarı formülü
Lise
Yıllardan bu yana üniversite giriş sınavlarında yüksek başarı gösteren Oğuzkaan Koleji, yeni uygulamaya başladığı "dershanesiz başarı" programıyla öğrencilerini 9. sınıftan itibaren üniversiteye hazırlıyor. Bu amaçla YGS, LYS hazırlık programı kapsamında; konu tarama sınavları, deneme sınavları, hafta sonu ek ders ve etüdler, her öğrenciye bir koç öğretmen gibi uygulamalar programlandı. Kolej ayrıca her öğrencinin kariyer planı yapmasına da
destek oluyor.

Eğitime önemli katkılar sağlayan ve başarılı öğrenciler yetiştiren Oğuzkaan Koleji'nin yüksek YGS, LYS başarısının ardında kolejin eğitim kadrosunun özverili çalışmaları bulunuyor.

Yeni uygulamaya konulan program  öğrencilerin dershaneye gitmelerine ihtiyaç bırakmayacak şekilde  üniversiteye hazırlık çalışmalarını akademik öğretimle birleştiriyor. Öğrencilerini yakından tanıyan ve yaptıkları çalışmaları bire bir takip eden öğretmenlerin desteğiyle YGS ve LYS’ye hazırlık, kolej bünyesinde çok daha etkin ve verimli bir düzeyde gerçekleştirilmeye başlandı.

Kariyer planlama 9. sınıfta başlıyor

Oğuzkaan Koleji Anadolu Lisesi bünyesinde  9. sınıfta 180 saat, 10. sınıfta 450 saat, 11. sınıfta 540 saat ve 12. sınıfta 648 saat YGS-LYS hazırlık programı uygulanmaya başlandı. Program kapsamında cumartesi günleri deneme sınavları yapılıyor, ayrıca derslerde işlenen konular ilgili ders çerçevesinde 'konu tarama sınavları' ile gözden geçirilerek öğrencilerin eksikleri belirlenip gideriliyor.
 
9 ve 10. sınıflarda uygulanan yoğun programın ardından öğrencilerin tüm akademik derslerdeki yeterlilik düzeyleri, ilgi alanları doğrultusunda rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından değerlendiriliyor ve kariyer planı oluşturmaları yönünde destek sağlanarak 11. sınıf için hedefleri doğrultusunda ders seçimi yapmaları sağlanıyor.

Oğuzkaan başarı formülü
Program doğrultusunda seçmeli derslerin tümünde öğrencinin seçtiği alana yönelik sınava hazırlık çalışmaları yapılması planlandı. Yoğun ders programının yanı sıra her hafta cumartesi günü sınava hazırlık testleri yapılacak. 11. sınıflarda toplam 18 YGS-LYS, 12. sınıflarda ise toplam 36  YGS-LYS deneme sınavına giren öğrenciler, sınav sonuçlarının değerlendirilmeye tabi tutulup eksiklerin belirlenmesiyle performanslarını yükseltme şansına sahip olacaklar.

Diğer yandan Oğuzkaan Koleji Anadolu Lisesi, 12. sınıf öğrencileri için kolejin eğitim uzmanları tarafından geliştirilen ve eğitim kurumları arasında bir ilk olan 21 gün  NLP temelli YGS Sınav Kampı metodunu uyguluyor. Kolejin 12. sınıf öğrencileri, 21 gün boyunca farklı sınıf ve üniversitelerde deneme sınavlarına giriyorlar. Bu sayede sınav korkularını yenmenin yanı sıra gerçek sınav koşullarını bire bir yaşayarak tecrübe sahibi oluyor ve başarılarını gerçek potansiyelleri doğrultusunda en üst seviyeye taşıyorlar.

Her öğrenciye bir koç öğretmen

Oğuzkaan Koleji Anadolu Lisesi, 'Öğrenciye Bireysel Destek Sistemi' (ÖBDS) ile de öğrencilerinin başarısına büyük katkı sağlıyor. Bireysel destek veren koç öğretmen, öğrencinin derslerine giren tüm öğretmenlerle düzenli aralıklarla görüşerek öğrencinin akademik gelişimini yakından izliyor. "Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi"yle de iş birliği yapan koç öğretmen, eğer varsa öğrencinin eksiklerini giderebilmesi için öğrenci ve velileriyle koordineli olarak başarıyı artırma yönünde çalışmalar yürütüyor.

Gerçek bir eğitim programını hayata geçiren bir eğitim kurumunda okuyan öğrencilerin dershane gibi okul dışı kurumlara ihtiyaç duymayacağını ifade eden Oğuzkaan Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Galip Çağatay, kolej bünyesinde uygulamaya koydukları ve her yıl ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirip yeniledikleri üniversiteye hazırlık programıyla, öğrencilere sağlıklı bir kariyerin temelini hazırladıklarını, bu sayede üniversiteye girişte en yüksek başarıyı yakaladıklarına vurgu yapıyor.     
***
Oğuzkaan Koleji - Türkiye'nin seçkin eğitim kurumları arasında yer alan Oğuzkaan Koleji, eğitime gönül vermiş üç eğitimcinin girişimiyle 1992-1993 yılında eğitim ve öğretime başladı. Oğuzkaan Koleji'nin anaokulu, ilkokulu ve ortaokulu İstanbul Çapa semtindeki binasında, bir diğer anaokulunun yanı sıra Anadolu lisesi bölümü Bakırköy İncirli'deki binada faaliyet göstermektedir. Maltepe'de ise yeni açılan Özel Oğuzkaan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi hizmet vermektedir. Cumhuriyetin ve ulusal değerlerin önemini bilen, evrensel değerleri benimsemiş genç nesilleri topluma kazandıran Oğuzkaan Koleji, 20 yılı aşkın bir zamandan bu yana çağın gereklerine uygun bilgi ve beceriye sahip, özgüven duygusu yüksek, dünyaya açık bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamaktadır.  www.oguzkaankoleji.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)