adscode
adscode

Okan'da robotlar yarıştı

Okan Üniversitesi'nin bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği "Robokan Robot Yarışması 2016"sonuçlandı. 81 takımın yarıştığı yarışmada ödüller Sumo, Mini Sumo ve Çizgi İzleyen kategorilerinde verildi.

Okan'da robotlar yarıştı
Üniversite

Türkiye'de üniversitelerin düzenlediği bir robot yarışmasında daha ödüller sahiplerini buldu. Okan Üniversitesi Mekatronik Kulübü tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen "Robokan Robot Yarışması 2016" robotik alanda çalışma yapan 230 öğrenciyi ve onların tasarladığı 240 robotu bir araya getirdi.
Yarışmada robotlar 3 ayrı kategoride rekabet etti: Sumo, Mini Sumo ve Çizgi İzleyen. "Robokan Robot Yarışması 2016"da toplamda 15 bin TL ödül verildi. Dereceye girenler Okan Üniversitesi tarafından verilecek yüzde 50 oranındaki bursların da sahibi oldu.
Çizgi izleyen kategorisinde birinciliği TED Bursa Koleji, ikinciliği İstanbul Gelişim Üniversitesi, üçüncülüğü Ovaakça Şarık Tara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aldı. Çizgi Sumo kategorisinde birincililik ve üçüncülük Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin olurken, ikinciliği TED Bursa Koleji kazandı. Sumo kaetgorisinde ise Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birincililik ve üçüncülük ödülünün sahibi olurken ikinciliği Marmara Üniversitesi-Aydın Üniversitesi kazandı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)