adscode
adscode

Okul açmak isteyen yasal duruma uyacak

Bozdağ: Özel okulda Kürtçe eğitim verilmesinin önünde engel yok. 'Okullar kapatıldı' diyenler eğer samimiyse Valilik ve MEB'e müracaat ederler. Provokasyona asla prim verilmemeli...

Okul açmak isteyen yasal duruma uyacak
Eğitim
Bozdağ: Özel okulda Kürtçe eğitim verilmesinin önünde engel yok. 'Okullar kapatıldı' diyenler eğer samimiyse Valilik ve MEB'e müracaat ederler. Provokasyona asla prim verilmemeli.

Onlarca okulu yakan terör örgütü, 'Diyarbakır'da okulumuz kapatıldı' propagandasına başladı. Kente giden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise mühürlenen okulla ilgili hiçbir yasal başvurunun olmadığını açıkladı. Bozdağ'ı havalimanında Vali Vekili Mehmet Demir, milletvekilleri ve il protokolü karşıladı. Karşılamaya Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan kararnameyle merkeze alınan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç katılmadı.

ALGI OPERASYONU
Gazetecilerin "Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen 'okul' çözüm sürecinde bir yol kazası mı?" şeklindeki sorusunu cevaplayan Bozdağ, çözüm sürecinin ilk kez hükümet programında yer almasının konuya verdikleri önemi gösterdiğini belirterek, son yaşanan olmayın açıkça provokasyon olduğunun altını çizdi. Bozdağ şu mesajları verdi. "Yasa çıktı ama attığımız adımlara izin vermiyorlar', 'Yasa çıktı ama adım atamıyoruz' gibi halk arasında farklı bir algı operasyonu da yapıyorlar. Okullar Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Dolayısıyla okul açmak isteyen bu yasal duruma uyacak. 'Kafama göre okul açıyorum, öğrenci alıyorum' denilirse orası hukuk devleti olmaz. Bunun bir algı operasyonu olduğunu düşünüyorum. Çözüm sürecine karşı olan çevrelerin de katkısıyla halkı, bu sürecin ve hükümetin aleyhine dönüştürmek için bir çaba olduğunu düşünüyorum.

SAMİMİYSELER İZİN ALSINLAR
'Okullar kapatıldı' diyenlerin samimi olarak bu meseleye sahip çıktıklarını düşünmüyorum. Samimilerse Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik ve Milli Eğitim Bakanlığı'na müracaat ederler. Okulların açılmasına ilişkin şartlar ve prosedürler belli. O çerçevede açılan okullara çocuklar gidebilir. Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yok. Sıkıntı olsa, irademizde bir problemimiz olsa bu konuda yasal düzenleme yapmayız. Bozdağ çözüm sürecinde attıkları adımların ortada olduğunu söyledi.

'HİÇ BİR YASAL ENGEL YOK'
Son demokratikleşme paketiyle de özel eğitim kurumlarında Kürtçe eğitimin yolunun da açıldığını belirten Bozdağ, buna karşın bazı çevrelerin ortaya çıkarak, yasalara aykırı adımlar attığını ifade etti.
Sabah
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)