adscode
adscode

'Okul adresinizi paylaşmayın' uyarısı

Okulların açılmasıyla milyonlarca öğrenci ders başı yaparken, popüler sosyal ağlar daha çok kullanılmaya başlandı. Güvenli İnternet Merkezi, öğrencilerin sosyal ağlarda dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

'Okul adresinizi paylaşmayın' uyarısı
Eğitim

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre; Güvenli İnternet Merkezi, okulda ailelerinin denetiminden kısmen uzaklaşan öğrencilerin sosyal ağlarda dikkatli olması gerektiğini belirterek, “Sosyal ağlar arkadaşlarımızla bizlere sürekli temas halinde olabileceğimiz, beğendiklerimizi paylaşabileceğimiz bir ortam sunuyor. Fakat sosyal ağlar kişisel bilgilerinizi, paylaşımlarınızı, arkadaşlarınızı herkesin görebileceği ortamlardır. O yüzden birkaç noktaya dikkat ederek sosyal ağlarda daha güvenli olabilirsiniz” uyarısında bulundu.


Merkezin bu konudaki uyarıları şöyle:

“Kişisel bilgilerinizi herkesle paylaşmamanızı tavsiye ederiz. Bunlar telefon numaranız; ev, okul ve iş adresiniz, doğum gününüz, yaşınız; T.C. kimlik numaranız, e-mail adresiniz. Paylaştığınız şeyleri istemediğiniz kişilere kapatın. Yani gönderilerinizi, ailenizle ilgili bilgilerinizi, ilişki durumunuzu, ilgilendiklerinizi, dini inanç ve siyasi görüşünüzü, bulunduğunuz yeri, size ait fotoğraf ve videolarınızı yabancılara kapatın.”

Güçlü şifre oluşturun

En önemli kurallardan birinin kullanıcıların tanımadığı kişilerin arkadaşlık tekliflerini reddetmeleri gerektiği kaydedilerek “Çünkü tanımıyorsunuz, niyetini bilmiyorsunuz, zarar görebilirsiniz” denildi. İnternette güçlü şifreler oluşturulması ve bu şifrelerin kimseyle paylaşılmaması gerektiği ifade edilen uyarıda, “Sizin adınıza arkadaşlarınıza mesaj gönderebilirler, zor durumda kalırsınız. Profilinizde istemediğiniz şeyleri paylaşabilirler. Profil resim ve ayarlarınızı değiştirebilirler. Profilinizi kullanan arkadaşınız olur, sorumlu ise siz olursunuz” ifadeleri yer aldı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)