adscode
adscode

Okul bahçesinden Atatürk büstü çalındı

Edirne’nin Keşan İlçesi’nde Şehit Er Akın Buluş İlkokulu bahçesindeki kaide üzerinde bulunan Atatürk büstü çalındı.

Okul bahçesinden Atatürk büstü çalındı
Eğitim
Edirne’nin Keşan İlçesi’nde Şehit Er Akın Buluş İlkokulu bahçesindeki kaide üzerinde bulunan Atatürk büstü çalındı. Okulun güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği tespit edilen ve polis tarafından yakalanan 15 yaşındaki E.K.’nın büstü hurdacıya satmak için çaldığı bildirildi.

Hırsızlık, Romanlar’ın yoğun olduğu Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Karanlık Dere Mevkii'ndeki Şehit Er Akın Buluş İlkokulu bahçesinde meydana geldi. Sabah saatlerinde okul binasına gelen Okul Müdürü Ahmet Erkan, bahçede bulunan kaide üzerindeki bronz kaplama Atatürk büstünün yerinden sökülerek çalındığı fark etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, okulun güvenlik kamerası görüntülerinden zanlının 15 yaşındaki E.K. olduğunu tespit etti. Polis, E.K.'yı kısa süre içerisinde yakalayarak, gözaltına aldı.

HURDACIYA SATACAKTI
E.K.'nin hurdacıya satmak için Atatürk büstünü çaldığını daha sonra ise boş bir alana bıraktığı bildirildi. Ekiplerin, E.K.'nın gösterdiği alanda yaptıkları aramada ise büst bulunamadı. E.K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ŞEHİDİN İSMİNİ TAŞIYAN OKULA ZARAR VERİLİYOR
TOKİ tarafından 16 derslikli olarak yaptırılan ve geçen yıl Şubat ayında Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi'nde vatani görevini yaparken şehit olan Keşanlı piyade er Akın Buluş'un isminin verildiği okul binasına zaman zaman kimliği belirsiz kişilerce camları kırılarak, okul girişinde bulunan engelli asansörünün kabloları koparılarak ve duvarlarına yazı yazılarak da zarar verildiği kaydedildi.


Keşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Saz ise yaşanan olaydan üzüntü duyduklarını belirterek, okulda gece bekçisi görevlendirilmesi için ilgili yerlere başvuru yapacaklarını söyledi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)