adscode
adscode

Okul dergisiyle gazeteciliğe ilk adım

Hatay'daki bir sosyal bilimler lisesinde eğitim gören öğrenciler, çıkarttıkları spor dergisiyle büyük beğeni toplarken, gelecekte yapmayı istedikleri gazetecilik mesleğine de ilk adımları atmanın heyecanını…

Okul dergisiyle gazeteciliğe ilk adım
Eğitim
Hatay'daki Karlısu Sosyal Bilimler Lisesinde eğitim gören bir grup öğrenci, "Spor Times" adıyla çıkarttıkları dergiyle büyük beğeni toplarken, gazetecilik yapma hayallerinin ilk adımlarını gerçekleştirmenin de mutluluğunu yaşıyor.

Okuldaki spor kulübüne üye 6 öğrencinin 2014 yılından bu yana aylık çıkarttıkları dergide, okul içerisinde spor, sanat ve kültür etkinlikleriyle özel röportajlar yer alıyor.

Derginin editörü Orçun Buldaç, yaptığı açıklamada, dergiyle gelecekteki hayalleri olan gazetecilik mesleğine ilk adımı attıklarını söyledi.

Ders saatleri dışında günde ortalama bir iki saat çalıştıklarını anlatan Buldaç, "Dergimiz için editör, foto muhabiri, yazar, sayfa düzenleme sorumlusu gibi görev dağılımlarımız var. Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz dergimize destek oluyor. Tüm sportif, kültürel ve sanatsal çalışmalar görevli arkadaşlarımız tarafından izlenerek kare kare fotoğraflanıyor." dedi.

Buldaç, okuldaki öğrencilerin de görüşlerine yer verdiklerini belirterek, yoğun emek sonucu derginin baskıya hazır hale geldiğini ifade etti.

Her ay derginin baskı sayısını artırmaya çalıştıklarını belirten Buldaç, "Sayıyı ulaşabildiğimiz en üst rakama çıkarmayı hedefliyoruz. Futbol, futsal, voleybol, basketbol, masa tenisi, tenis kortu, yürüyüş parkurları, satranç, badminton, okçuluk ve fitness dahil birçok alanda aktif olan okulumuz devlet lisesi olmasına karşın özel kolejden farksız. Bunun da tanıtımına katkı sağladığımız için mutlu oluyoruz." diye konuştu.

Okul öğrencileri de her ay derginin yeni sayısının çıkmasını sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)