adscode
adscode

Okul kararı öğrencinin olmalı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında lise tercih başvuruları için son haftaya girildi. Başvurular 12 Temmuz günü saat 17.00’de tamamlanacak.

Okul kararı öğrencinin olmalı
Eğitim

Tercih başvurusu yapmayan ya da tercihleri doğrultusunda hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık liseye yönlendirilecek.

 

Tercih işlemlerini son haftaya bırakan velilerin, seçimlerini “puan baskısı” altında kalmadan, okulları her yönüyle değerlendirerek ve mutlaka son sözü öğrenciye bırakarak yapmaları öneriliyor.

Uzmanlar, geçen hafta okul araştırmalarını tamamlayan veli ve öğrencilere, tercih işlemini tamamladıktan sonra okul müdürlüğünden onaylı çıktı almayı unutmamaları uyarısında bulunuyor.
Tercih işlemleri konusunda uzmanlardan son hafta önerileri şöyle:

 

-Seçeceğiniz okulların yüzdelik dilimleri öğrencinin yüzdelik diliminin biraz altında ve biraz üstünde olmalı. Çünkü çok büyük oynamalar olmuyor. İlk 1-2 okul kendi yüzdelik dilimlerinin 1-2 puan üstünde olabilir.

-Okul alternatifleri birbirine yakın olmalı, yoksa girme ihtimali azalır.

-Tercih listenizi onaylanmadan önce seçtiğiniz okulları yerinde görerek son kararınızı verin.

-Sadece puanı yüksek diye öğrencinin istemediği okulları tercih listenize yazmayın.

-En az 4 yıl tercih ettiği okulda öğrenim göreceği için son söz öğrencinin olmalı.

Sonuçlar 22 Temmuz’da

Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar 22 Temmuz’da duyurulacak. 29 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında da 1. nakil tercih başvuruları yapılacak. Bu başvuruların sonuçları 5 Ağustos’ta açıklanacak ve 5-8 Ağustos tarihlerinde de 2. nakil tercih başvuruları alınacak. 10 Ağustos’ta 2. nakil başvurularının sonuçları ilan edilecek. 19-23 Ağustos tarihleri arasında da boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak.

Özellerde 3. kayıt dönemi
Özel okullar için 3. ön kayıt dönemi bugün başlıyor. Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal, özel okullara kayıt yaptırıldığında devlet okulunu tercih etme hakkının kaybedildiğini hatırlatarak, velilere kesin karar verildikten sonra kayıt yaptırmalarını önerdi. Kesin kayıt dönemlerinin ardından belirlenen boş kontenjanları velilerin dikkatlice takip etmeleri gerektiğini söyleyen Dal, “Veliler hedefledikleri okula mutlaka ön kayıt yaptırsınlar” dedi.

Özel okul kontenjanlarının bu yıl da dolacağını düşünen Nurullah Dal, yabancı özel okulların puanlarında çok yüksek bir düşüş beklemediğini söyledi. Dal, “En yoğun yerleştirme ikinci kayıt döneminde olur, üçüncü de okulların kontenjanlarında kalan boşluklar dolar. Eğer kontenjanlarda yine açık kalırsa serbest kayıt döneminde dolar.” dedi. Özel okullarda asil liste kesin kayıtları yarın yapılacak. Serbest kayıt dönemi ise 10-12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.

 

Cumhuriyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)