adscode
adscode

Okul müdürlerine ‘100 metre koşusu’

MEB, Bakanlıktan önce davrandı, sigarayı yasakladı.

Okul müdürlerine ‘100 metre koşusu’
MEB
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sigarayı açık alanda yasaklamayı planlayan Sağlık Bakanlığı’ndan hem önce davrandı hem de bir adım ötesine geçti. Okul müdürleri de dahil olmak üzere artık milli eğitim yöneticileri, okulların ve eğitim kurumlarının 100 metre çevresindeki büfe ve kahvehane gibi yerlerde sigara ve alkollü maddelerin satışını engelleyecek. Bunun için kolluk kuvvetleri ile işbirliği yapılabilecek. Genelgeyle öğretmenlerin de okul içinde olsun veya olmasın öğrencilerin göreceği noktalarda sigara içmeleri yasaklandı. Ulusal Tütün Kontrol Programı Eylem Planı ile sigara kullanımının açık alanda yasaklayacağını duyuran Sağlık Bakanlığı, düzenlemeyi yeni yıla bıraktı. Bakan Avcı’nın imzasıyla 81 kente gönderilen “Uyuşturucu Kullanımı ve Bağımlılık ile Mücadele” konulu genelgede hem okullarda hem de okul çevrelerinde alınması gereken önlemler sıralandı.

Daha önce “yasal düzenleme ile” alkollü içeceklerle ilgili olarak eğitim kurumlarının çevreleri için konulan 100 metre yasağını bu kez MEB genelge ile sigara için koydu. Genelgede, “Okul ve eğitim kurumlarımızın 100 metre çevresindeki büfe, kahvehane gibi yerlerde sigara ve alkollü maddelerin satışının engellenmesi için milli eğitim müdürlüğü, kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler ve İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu gibi kurullarla işbirliği yapılması” talimatının verilmesi dikkat çekti.

Müdür büfe mi basacak?

Bu talimatın verilmesi ile okul müdürlerinden okulun çevresindeki büfelerde sigara satışını engellemeleri istendi. Hangi kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapacağının sıralandığı genelgede, işbirliğine geçme noktasına gelinceye kadar, okul müdürlerinin büfeye nasıl müdahale edeceğinin belirtilmemesi dikkat çekti. Genelgede, “Sağlığa zararlı ve bağımlılık yapıcı maddeler; bedensel, zihisel ve ruhsal hastalıklara neden olduğu gibi, toplumsal ahlaka verdiği zarar ‘intihar, cinayet, fuhuş, gasp, anarşi, aile parçalanması’ gibi telafisi mümkün olmayan sonuçları ortaya çıkarmaktadır” denildi.
Cumhuriyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)