adscode
adscode

Okul Öncesi Çocuklar İçin 'Gezici Çocuk Dünyası'

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de yeterli olanağa sahip olmayan çocuklara okul öncesi bilimsel tabanlı eğitim için düğmeye bastı.

Okul Öncesi Çocuklar İçin 'Gezici Çocuk Dünyası'
Anaokulu
0-5 yaş grubundaki çocuklara ücretsiz süt dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de yeterli olanağa sahip olmayan çocuklara okul öncesi bilimsel tabanlı eğitim için düğmeye bastı. İzmir Kalkınma Ajansı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşecek 'Gezici Çocuk Dünyası Projesi' ilk olarak Bayındır, Kiraz ve Beydağ'da uygulanmaya başlayacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 0-5 yaş grubu 120 bin çocuğa ücretsiz süt dağıtımı yaptığı Süt Kuzusu projesinden sonra, şimdi de İzmir'de okul öncesi eğitimin hızlı ve nitelikli bir şekilde yaygınlaşması amacıyla 'Gezici Çocuk Dünyası Projesi'ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü Kalkınma Ajansı Proje ve AB İlişkileri Ofisi tarafından hazırlanan ve İzmir Kalkınma Ajansı'nca da başarılı bulunarak hibe almaya hak kazanan projeyi; Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa yürütecek. Ekim ayından itibaren uygulanması planlanan Gezici Çocuk Dünyası Projesi, kent genelinde okul öncesi eğitime erişimin en sınırlı olduğu ilçeler olarak tespit edilen Bayındır, Kiraz ve Beydağ'dan başlayacak. Projenin önümüzdeki dönemlerde farklı ilçelerde de yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Özel gezici araç hazırlanacak
Çocuklara toplum temelli okul öncesi eğitim hizmeti sunacak olan Gezici Çocuk Dünyası Projesi çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi müfredatında belirtilen eğitim programları ve etkinliklerin gerçekleştirilebileceği bir araç özel olarak tasarlanacak. Gezici araç, ilk etapta Bayındır, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde 10'ar hafta boyunca 20 öğrenciden oluşan 3'er sınıfa erken çocukluk eğitimi verecek. Programda, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinin 3, 4 ve 5 yaş çocuklar için özel olarak hazırlayacağı eğitim modülü uygulanacak. Söz konusu eğitim, okul öncesi gezici eğitim veren tüm kurumlar için de kaliteli bir örnek oluşturacak.
Çocuklar, ebeveynler ve öğretmenler eğitilecek
Gezici Çocuk Dünyası Eğitim Birimi'nde verilecek nitelikli erken çocukluk eğitimi, son yıllarda gelişmiş ülkelerde uygulanan yenilikçi bir metot olan dış mekân eğitim (outdoor eğitim) uygulamalarını da içerecek. Proje kapsamında ayrıca, okul öncesi eğitim programlarına paralel olarak psikolojik izleme ve yönlendirme hizmetleri sağlanacak. Eğitmenler, Gezici Çocuk Dünyası'nda verecekleri eğitimler boyunca öğrencilerin psiko-sosyal gelişimleriyle ilgili gözlemlerde bulunacak, çocuk ve ebeveynine yönlendirmeler yapacak; gerekli durumlarda çocuğun ev ortamında gözlenmesi için ev ziyaretleri gerçekleştirecek. Ayrıca, anne ve babaların da okul öncesi eğitim konusunda bilinç ve bilgi düzeyinin geliştirilmesi için ebeveynlere yönelik düzenli olarak bilgilendirme yapılacak.
Gezici Çocuk Dünyası projesinden sadece öğrenciler değil, öğretmenler de yararlanacak. Projede yer alan öğretmen ve uzmanların yanısıra kentteki yaklaşık 100 okul öncesi öğretmenine erken çocukluk eğitimi ve toplum temelli uygulamalar konularındaki kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla eğitim verilecek, seminer düzenlenecek.
Oyun odası da var
Gezici Çocuk Dünyası biriminden, söz konusu ilçelerdeki eğitime dahil olan çocukların dışındaki çocukların yararlanması amacıyla bir de oyun odası kurulacak. Cumartesi günleri kurulacak oyun odasında, çocuklar öğretmen, stajyer ve psikolog eşliğinde eğitici oyuncaklarla oynayacak, kitap okuyacak, fen ve müzik aletlerini kullanacak, el işi gibi faaliyetler yapacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)