adscode
adscode

Okul öncesi eğitime yeni yaklaşımlar

Tudem Yayın Grubu’nun erken öğrenme dönemindeki çocukları nitelikli eğitim kitapları ve setleri ile buluşturan markası Uçanbalık Eğitim, 2021-2022 eğitim öğretim yılını okul öncesi eğitime yeni yaklaşımlar getiren yayınlarla karşıladı.

Okul öncesi eğitime yeni yaklaşımlar
Anaokulu

Uzmanlar, bireyin, zekâ ve kişilik gelişiminin yüzde 90’ının tamamlandığı, “erken çocukluk” olarak da tanımlanan 0-6 yaş arasında çocuğa verilen kitapların özenle seçilmesini öneriyor. Tudem Yayın Grubu’nun Uçanbalık Eğitim markası altında hazırladığı yayınlar, okul öncesinde çocukları düşünme, tasarlama, sorgulama ve üretme becerilerini geliştiriyor.

 

Düşünen, tasarlayan, sorgulayan ve üreten çocuklar için

 

Uçanbalık Eğitim, yeni eğitim öğretim yılını erken öğrenme dönemindeki çocukların ve bu alanda çalışan eğitimcilerin ihtiyaç duyduğu her şeyi içeren 6 ayrı setle karşıladı.

 

Ana sınıfına dair tüm kavram ve kazanımları içeren Ana Sınıfı Seti, 6 fasikül, 5 eğitim kitabı, 2 kültür kitabı ve 4 diğer eğitim materyali olmak üzere toplam 17 parçadan oluşuyor.

Set, İncele – Yap – Öğren modeliyle çocukların odaklanma yeteneğini geliştiriyor, yeni beceriler ve öğrenme deneyimleri kazanmalarına yardımcı oluyor.

Ana Sınıfı Seti’ni destekleyici nitelikte, tek tek satın alınabilen Kavram Kitapları da çocukların Matematik, Görsel Algı ve Dikkat, Çizgi, Robotik Kodlama, Sanat ve İngilizce alanlarında gelişimlerini destekliyor. 

 

STEMA Erken Öğrenme Seti, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiği bir araya getiren STEM felsefesini; sanatın tasarım ve keşif gücüyle zenginleştiriyor. 8 fasikül, 7 eğitim kitabı, 2 kültür kitabı ve 4 diğer eğitim materyali olmak üzere toplam 21 parçadan oluşuyor. Setteki “tasarım”, “inceleme-araştırma” ve “robotik kodlama” gibi çalışmalar sayesinde çocuklar uygulayarak öğreniyor; düşünüyor, tasarlıyor, sorguluyor ve üretiyor.

 

Uçanbalık 36+ Erken Öğrenme Seti ve Uçanbalık 48+ Erken Öğrenme Seti bu yıl yenilenen içerikleri, ebatları ve tasarımlarıyla koleksiyondaki yerlerini alıyor. Toplam 12 parçadan oluşan ve 30x29 cm boyutundaki sayfalarıyla daha özgür bir çalışma alanı sunan 36+ Erken Öğrenme Seti, çocukların bakma, görme ve anlama süreçlerini destekliyor. 20 parçadan oluşan 48+ Erken Öğrenme Seti de yeniden tasarlanan 23,5x33 cm’lik geniş sayfalarıyla çocukları bulmaya, keşfetmeye ve öğrenmeye yüreklendiriyor. 25 parçadan oluşan 60+ Erken Öğrenme Seti ise 60 ay ve üzeri çocukları incelemeye, düşünmeye ve yapmaya yönlendiriyor.

 

Öğrenmeyi Seviyorum Seti de, çocukların merak ve öğrenme ihtiyaçlarını karşılayacak kavram ve kazanımlar açısından zengin bir içeriğe sahip. 

 

Uçanbalık Erken Öğrenme koleksiyonunda yer alan tüm eğitim setleri, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Öğretim Programının içerdiği kavramları, güncel uluslararası eğitim yaklaşımlarını ve beyne dayalı öğrenme ilkelerini esas alıyor. Sınıfında Uçanbalık Erken Öğrenme setlerini kullanan öğretmenler, Öğretmen Rehber Kitabı ve ajandası, kavram kartları, posterler, çıkartmalar, aylık, günlük ve yarım günlük planlar gibi materyallerle interaktif içeriklerin yer aldığı akıllı asistan AKAS’a ücretsiz sahip oluyor.

Öğretmenler kendilerine verilen akıllı dijital asistan AKAS şifresi sayesinde tudemakas.com üzerinden setlerin tüm içeriğine dijital ortamda ulaşabiliyor. Fasikül ve kitaplardaki sayfaları akıllı tahtaya veya Zoom, Meet, Skype gibi uygulamalar aracılığıyla paylaşmak üzere ekranına yansıtabiliyor, öğrencileriyle interaktif çalışmalar yapabiliyor.

 

 

Erken çocukluk eğitiminin uzmanlık gerektirdiğini bilen okullar, öğretmenler ve ebeveynler Uçanbalık Eğitim yayınlarını Tudem bayilerinden ve tudem.com’dan inceleyebiliyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)