adscode
adscode

Okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinin maaş karşılığı 18 saat sorunu ne zaman çözülecek?

Öğretmen haberleri ile en güncel konuları sizlere aktarmayı sürdürüyoruz.

Okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinin maaş karşılığı 18 saat sorunu ne zaman çözülecek?
Türkiye'den Haberler

Öğretmen haberleri ile en güncel konuları sizlere aktarmayı sürdürüyoruz.

 

Sınıf öğretmenlerinin branş öğretmenlerine göre maaş karşılığı olarak girdikleri 18 saat, ne zaman 15 saate düşürülecek? Ek ders adaletsizliği ne zaman giderilecek?

 
 
Sınıf öğretmenleri haftalık 30 saat derse girmektedirler. Branş öğretmenleri de ders olması durumunda haftalık olarak 30 saat derse girebilmektedir. 
 
Ancak sınıf öğretmenleri girdikleri 30 saatin 18'ini maaş karşılığı olarak girerken branş öğretmenleri ise 30 saatin 15 saatini maaş karşılığı olarak girmektedir. 
 
Bu noktada sınıf öğretmenlerinin 30 saat derse giren bir branş öğretmenine göre haftalık olarak 3 saat ek ders kaybı söz konusudur. Bu da ayda 12 saat ederken toplamda 2016 Temmuz-Aralık aylarına göre ek ders ücreti hesaplama sonucu aylık 130 liraya tekabül ettiği görülmektedir.
 
Konu hakkında MEB yetkilileri de bu durumun bir problem olduğu ve düzetileceğine dair açıklamalar yapılmıştır. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 2 Kasım 2015 tarihinde Eskişehir'e yaptığı ziyarette okul müdürleriyle gerçekleştirdiği toplantıda konu hakkında açıklamalarda bulunmuştur.
 
Hamza Aydoğdu, o toplantıda yaptığı açıklamada ek dersler noktasında adaletsizliklerin giderileceğini ve sınıf öğretmenleriyle okul öncesi öğretmenlerinin maaş karşılığı girdikleri ders saatinin 18'den 15'e düşürüleceğinin müjdesini vermiştir.
 
Sayın Aydoğdu'nun açıklamalarından önce bu konu 2014 yılının Aralık ayında yapılan 19. Milli Eğitim Şurası'nda da gündeme gelmiştir. 19. Milli Eğitim Şurası'nda Öğretmen Niteliğinin Artırılması başlığının 40. maddesinde sınıf öğretmenleriyle branş öğretmenlerin maaş karşılığı girdikleri ders saatinin 15 saate eşitlenmesiyle ilgili bir düzenleme yapılması yönünde tavsiye kararı alınmıştır.
 
19. Milli Eğitim Şurası'nın üzerinden 2 yıl, Sayın Aydoğdu'nun açıklamasının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen sınıf öğretmenleriyle okul öncesi öğretmenlerinin maaş karşılığı ders saatinin 15'e düşürülmesiyle ilgili bir düzenleme henüz yapılmamıştır.
 
15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminden sonra ülkenin içerisinde bulunduğu olağanüstü dönemden en çok etkilenen Bakanlıklardan birisi şüphesiz ki Milli Eğitim Bakanlığı olmuştur. Darbe girişiminden kaynaklanan bu etkilerin MEB'deki yansımalarının tam olarak bertaraf edilmesiyle ilgili yoğun uğraşlar verilmektedir. Elbette ki Devlet'in bekası, her şeyin üstündedir. Ancak verilen sözlere istinaden okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinin maaş karşılığı ders saati ve ek derslerdeki adaletsizlik sorununun muhakkak gündeme alınması ve gerekli kanuni düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. 
 
KAYNAK: Kamu Haberleri
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)