adscode
adscode

Okul puanı nasıl hesaplanır?

Orta Öğretim Başarı Puanı(OBP) nasıl hesaplanır? Okul puanı nasıl hesaplanır?

Okul puanı nasıl hesaplanır?
Eğitim
Orta öğretim Başarı Puanı OBP Puan Hesaplama, orta öğretimden mezun olmuş olan her öğrencinin, orta öğretimde gördüğü derslerin hepsinden aldığı puanların, belli bir formül ile hesaplanması sonucu ortaya çıkan puana denir. Orta Öğretim Başarı Puanı(OBP) nasıl hesaplanır? Okul puanı nasıl hesaplanır?

Orta öğretim Başarı Puanı OBP Puan Hesaplama, orta öğretimden mezun olmuş olan her öğrencinin, orta öğretimde gördüğü derslerin hepsinden aldığı puanların, belli bir formül ile hesaplanması sonucu ortaya çıkan puana denir. Bu puana öğrenciler arasında okul puanı da denilmektedir. Okuldaki en başarılı öğrencisinin puanı 100 puan iken, en başarısız öğrencinin alacağı puan ise 50 olacaktır.

 Orta öğretim Başarı Puanı yani Okul Puanı hesaplama ise şöyledir;

100 puan üzerinden hesaplanan orta öğretim mezuniyet puanının 5 ile çarpılmasıyla elde edilir. Örneğin mezuniyet notu 80 olan bir öğrencinin orta öğretim başarı puanı(OBP) 400, mezuniyet notu 50 olan bir öğrencinin orta öğretim başarı puanı 250 olacaktır. Mezuniyet notu 50 puanın altında olan öğrenciler için de, 50 puan esas alınarak Orta Öğretim Başarı Puanı(OBP) 250 puan olarak kabul edilecektir. Sonrasında bu orta öğretim başarı puanı 0,12 rakamı ile çarpılır. Örneğin mezuniyet notu 90 olan bir öğrencinin Orta Öğretim Başarı Puanı(OBP) 450 olur. 450 ile de 0,12 kat sayısı çarpılınca 54 puanı elde edilir. Bu da öğrencinin okul puanını verir. Okul puanının merkezi sınavdan alınan puana eklenmesi ile yerleştirme puanı hesaplaması yapılır.

CNN Türk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)