adscode
adscode

Okul seçimi nasıl yapılmalı?

Uzmanlar, okul seçiminde çocukların ileride yapacağı mesleğe göre hazırlık yapmasına olanak veren okulların tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. Ayrıca çocukların eve yakın, güvenli ve nitelikli kadroların…

Okul seçimi nasıl yapılmalı?
Eğitim
Eğitimde okul seçimi çocukların geleceği için en önemli konuların başında geliyor. Uzmanlara göre, öncelikle seçilecek okulun çocukların ileride yapacağı mesleğe ön hazırlık yapmasına olanak sağlaması gerekiyor. Çünkü üniversite ve alan seçerken, mezun olunan lisenin türü önemli olacak. Diğer bir deyişle çocuk, sosyal bilimler alanında bir bölümden meslek seçmeyi düşünüyorsa sosyal bilimler lisesi tercih edilmeli. Bu nedenle uzmanlar, seçilecek lise türünün çok çok önemli olduğunun altını çiziyor.

EVE YAKIN OLMALI

Bunun yanında uzmanlar, okulun eve yakın olması gerektiğine işaret ediyor. Özellikle büyükşehirlerde ulaşım sorunu nedeniyle yolda çok vakit harcandığına, bunun önüne geçebilmek için de eve yakın olan ya da ulaşım sorunu olmayan lokasyonu iyi okulların tercih edilmesi gerektiği belirtiliyor. Tercih edilecek okulların öğrenciler için spor, sanat gibi etkinliklerini yapabilecekleri açık, kapalı alanları olması gerektiği kaydedilirken, günümüzde bahçesi olmayan ya da beton asfalt bahçeli okulların çoğaldığına işaret eden uzmanlar, okulların mutlaka yeşil alanı olması gerektiğini vurguluyor.

GÜVENLİ OKUL

Seçilecek okulun mutlaka güvenli olması gerektiği ifade edilirken güvenli ortamı olmayan okulların akademik başarısının olamayacağına dikkat çekiliyor. Uzmanlara göre ayrıc  okulda kazalara karşı bütün tedbirlerin alınması gerekiyor.

MEF Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Erkut, seçilecek okulun köklü bir geçmişe sahip olmasının sağlam bir kurum kültürü oluşturduğuna dikkat çekerek bu tür okulların mezunları, bir ekolün üyeleri olarak toplumda seçkin bir yer edinmişler, kardeşlik bağlarıyla sağlam bir network oluşturmuşlardır. Çocuğunuzu göndereceğiniz okulun bir vakıf okulu olması ve iş hayatında çeşitli alanlarda isim yapmış mezunlardan oluşan bir camianın parçası olması, çocuğunuzun yaşama ve iş hayatına ayrıcalıklı başlamasını sağlar” dedi.

KESİNTİSİZ EĞİTİM YAPMASI ÖNEMLİ

Prof. Dr. Erhan Erkut, seçeceğiniz okulun anaokulundan liseye kadar kesintisiz bir eğitim gerçekleştirmesinin de önemli kriterlerden biri olduğunu belirterek  “Özellikle sürekli değişen bir ortaöğretime geçiş sisteminin olduğunu göz önünde bulundurursak bu önem daha da artmış olacak” diye konuştu.

Taş Mektep Genel Müdürü Ali Akdoğan ise, okul seçerken velilerin öncelikle okulun vizyonuna odaklanması gerektiğini belirterek çağdaş Atatürkçü, ulusal ve evrensel değerlerlerle eğitim öğretim yapan bir okul olmasına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

POSTA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)