adscode
adscode

Okul sporları meyvesini verdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde "Okullardan Olimpiyatlara" sloganıyla hayata geçen proje kapsamında, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 1 milyondan fazla öğrenci, çeşitli dallarda sporcu olarak…

Okul sporları meyvesini verdi
Eğitim
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı ve spor federasyonlarının işbirliğiyle yürütülen okul sporları faaliyetleri amacına ulaştı.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında bir milyondan fazla öğrencinin okul sporlarına katılımı sağlanarak, bir ilke imza atıldı.

- Uluslararası başarılar arttı
Geçen yıl ulaşılan 687 bin 145 sporcu öğrenci rakımının aşılması, Türkiye'nin okul sporlarında önemli başarıları kazanmasını da beraberinde getirdi.
Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) bünyesinde bu yıl İsrail'de düzenlenen Dünya Okullar Kros Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Ağrı Kız Meslek Lisesi Bayan Takımı 10 puanla, Erzurum Aziziye Adnan Menderes Anadolu Lisesi Erkek Takımı da 31 puanla dünya şampiyonu oldu. Şampiyonada erkek karma takımı birincilik, bayan karma takımı da ikincilik elde etti.
Ayrıca İtalya'da gerçekleştirilen Dünya Liseler Futsal Şampiyonası'nda Ataşehir Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi Futsal Takımı dünya şampiyonu olurken, Kadıköy Ticaret Lisesi Erkek Takımı da dünya üçüncülüğünü elde etti.
Portekiz'de Dünya Liselerarası Voleybol Şampiyonluğu, erkeklerde ise dünya üçüncülüğü yine bu yıl kazanılan başarılar arasında yer aldı.
Çin'de yapılan Dünya Liselerarası Badminton Şampiyonası'nda Ankara Elmadağ Lisesi Genç Kızlar Badminton Takımı dünya üçüncüsü, erkeklerde Bursa Tophane Endüstri Meslek Lisesi 7'nci, badminton karma takımları ise kız ve erkeklerde dünya dördüncüsü oldu.
Fransa'da yapılan Dünya Liselerarası Masa Tenisi şampiyonasında genç erkeklerde Yalova Özel Bahçeşehir Anadolu Lisesi 5'inci, kızlarda Ankara Zübeyde Hanım Kız Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi 7'nci, karma erkek takımı 5'inci, kız takımı da 6'ncı sırada yer aldı.

- En çok ilgi futbola
Okul sporları faaliyetlerinde 32 branş arasında en çok katılım futbolda sağlandı.
Branşlara en yoğun katılım oranı incelendiğinde futbolu 219 bin 227, voleybolu 139 bin 42, basketbolu 95 bin 778, futsalı 81 bin 855, hentbolu 47 bin 70, masa tenisini 42 bin 567, atletizmi 42 bin 116, badmintonu 27 bin 4, güreşi ise 21 bin 69 öğrenci tercih etti.

- "Gençlerimizi her konuda destekliyoruz"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlık olarak her türlü imkanları gençler için seferber ettiklerini bildirdi.
Bakan Kılıç, özellikle orta ve lise öğretimi çağındaki çocuklara yönelik yapılan yatırımların Türkiye'nin geleceğine çok olumlu yansıyacağına dikkati çekerek, "Sporda gerek tesis, gerek sporcu açısından attığımız adımlar ortada. Yaptığımız yatırımlar ve projelerimiz hem sağlıklı nesiller yetişmesinde büyük rol oynuyor hem de gençlerimizi erken yaşta sporla tanıştırarak onları kötü alışkanlıklardan koruyor" ifadelerini kulandı.
Türkiye'nin her alanda gelişmeye devam ettiğinin altını çizen Kılıç, şunları kaydetti:
"Sadece spor tesisleri yapmakla kalmıyor, geleceğin olimpiyat şampiyonlarının bugünden yetişmesi adına tüm kurum ve kuruluşlarla koordineli şekilde önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Yaptığımız bu yatırımların meyvelerini madalyalarla alacağımızı ümit ediyorum."timeturk

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)