adscode
adscode

‘Okul Sütü’nden zehirlenme Meclis gündeminde

​CHP’li Emir, okulda çocukları zehirleyen sütün temin edildiği firmayı sordu.

‘Okul Sütü’nden zehirlenme Meclis gündeminde
Eğitim
CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Ankara’daki Şehit Ferhat Koç İlkokulu’nda ‘Okul Sütü Projesi’ kapsamında dağıtılan sütlerden kaynaklı öğrencilerin yaşadığı zehirlenmeyi Meclis gündemine taşıdı. Emir, okula verilen sütlerin hangi firmadan temin edildiğini ve konuyla ilgili soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

CHP’li Emir, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın işbirliğiyle uygulamaya konulan ‘Okul Sütü Projesi’ kapsamında haftada üç gün dağıtılan sütlerden Ankara’nın Etimesgut ilçesi Eryaman semtindeki Şehit Ferhat Koç İlkokulu’ndaki öğrencilerin zehirlendiği ortaya çıktı. Zehirlenmenin, sütlerin son kullanım tarihlerinin geçmesinden kaynaklandığı bildirilirken, olayın geç fark edilmesi nedeniyle çok sayıda çocuk sağlık sorunu yaşadı” dedi. Emir, Bakan Yılmaz’a şu soruları yöneltti:

            “Şehit Ferhat Koç İlkokulu’nda dağıtılan sütler hangi firmadan temin edilmektedir? Bu firmadan kaç lira bedelle, ne kadar süre ve ne kadar miktarda süt alımı anlaşması yapılmıştır?

            -Zehirlenmeye neden olan sütlerin son kullanım tarihi nedir ve öğrencilerin zehirlenmelerine neden olan sütü içtiği günle son kullanım tarihi arasında kaç gün vardır?

            -Öğrencilerin zehirlenmesine yol açan olayla ilgili herhangi bir idari soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa, soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için herhangi bir idareci veya öğretmen görevinden geçici olarak uzaklaştırılmış mıdır?

            -‘Okul Sütü Projesi’ kapsamında Türkiye genelinde başka eğitim kurumlarında zehirlenme vakaları yaşanmış mıdır? Bu proje ile 2017-2018 eğitim-öğretim yılı boyunca kaç öğrenciye kaç gün hangi miktarda süt verilmesi öngörülmektedir; bütçeye toplam maliyet kaç lira olacaktır?”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)