adscode
adscode

Okul Tıkış Tıkış, İmam Hatibe Ek Bina

İmam hatip okulu seçmeyen öğrenciler cezalandırılıyor. Normal okulda çocuklar 50'şer kişilik sınıflarda eğitim görürken, yapılan ek bina imam hatibe verildi.

Okul Tıkış Tıkış, İmam Hatibe Ek Bina
Okullardan Haberler
İZMİR'in Buca İlçesi'ndeki Hüseyin Avni Ateşoğlu İlk ve Ortaokulu'nda eğitim gören öğrencilerin velileri, çocuklarının kalabalık sınıflarda eğitim gördüğünü, okulun bitişiğinde yapılan ek binanın ise Buca Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'na verileceğini belirtip duruma tepki gösterdi. Daha önce de ilk ve ortaokuldaki bazı dersliklerin alındığını kaydeden veliler, çocuklarının bir sınıfta 50'yi aşkın öğrenciyle eğitim gördüklerini öne sürdü.

İnönü Mahallesi'ndeki Hüseyin Avni Ateşoğlu İlk ve Ortaokulu önünde toplanan bir grup veli, çocuklarının yetersiz ve kalabalık sınıflarda eğitim gördüklerini ileri sürerek basın açıklaması yaptı. Çocuklarının iyi bir eğitim almasını istediklerini dile getiren veliler adına konuşan Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) İzmir Şubesi Başkanı Orhan Yüce, AK Parti hükümetinin dindar nesil yetiştirme adına, müfredattan bilimsel, demokratik değerleri çıkarttığını ve okul binalarıyla sınıflarını ellerinden aldığını iddia etti.

Yüce, "2012- 2013 eğitim öğretim yılında, Buca Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne tahsis edilen 18 derslikli ek binanın yanısıra, okulumuza ait A ve C bloklar da İmam Hatip Ortaokulu'na tahsis edildi. Şimdi bizim sınıflarımız 50- 60 öğrenciyken İmam Hatip Ortaokulu'nun sınıfları 10- 12 öğrenci ile eğitime devam ediyor. Bu adalet mi? Sınıflarımızı geri istiyor. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi İl Milli Eğitim Müdürü, inşaatı başlatılan ve bitmek üzere olan 16 derslikli binanın da ihtiyaca binaen imam hatip ortaokulu olarak hizmete açılacağını belirtiyor. 2 bin öğrencinin bir binaya sıkıştırıldığı, sınıfları 50- 60 öğrenci olan bir yerde çocuklarımız merdivenlerden nasıl inip çıkacak, nasıl sağlıklı eğitim alacak? Bizler bu yasal olmayan uygulamanın durdurulmasını, binalarımızın geri verilmesini ve okulumuzun ihtiyaçlarının karşılanmasını istiyoruz" dedi. Velilere öğrenciler de destek verirken, bir süre slogan atan veliler daha sonra dağıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)