adscode
adscode

Okulda öğretmen yeşil sahada hakem

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yaşayan Moldova asıllı Türk vatandaşı Natalia Alexeeva, hafta içi ücretli öğretmenlik yaparken, hafta sonları da amatör maçlarda hakemlik görevini üstleniyor.

Okulda öğretmen yeşil sahada hakem
Eğitim
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yaşayan 39 yaşındaki Moldova asıllı Türk vatandaşı Natalia Alexeeva, hafta içi ücretli öğretmenlik yaparken, hafta sonları da hakem formasını giyip yeşil sahalarda düdük çalıyor.

İlk kez 17 yıl önce geldiği Türkiye'de yaşamaya karar veren ve Kur'an-ı Kerim'i okumasının ardından İslam'ı seçen beden eğitimi öğretmeni Natalia Alexeeva, Türkiye'deki çeşitli okullarda 2010'dan bu yana yaptığı ücretli öğretmenliği, son 4 yıldır çeşitli okulların özel eğitim sınıfında sürdürüyor.

Gökçebey ilçesinde öğretmenlik yaptığı sırada arkadaşının tavsiyesiyle başvurduğu hakemlik kursunu başarıyla tamamlayan ve Zonguldak İl Hakem Kurulunun onayıyla amatör maçlarda göreve başlayan Alexeeva, okuldan kalan zamanını antrenmanla geçiriyor.

"NEREDE MUTLUYSAN ORADA OLMALISIN"

Alexeeva, yaptığı açıklamada, 5 yıldır yeşil sahalarda hakem olarak görev almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Hakemliğe şans eseri başladığını belirten Alexeeva, "Eski hakem arkadaşım, öğretmenlik yaptığım sırada okula ziyarette bulundu. Sohbet içerisinde, 'Neden futbolla ilgilenmiyorsun, hakemlik yapmıyorsun?' diye sordu. Sporu ve futbolu sevdiğimden bana enteresan geldi. Şansımı denedim. Kursa başvurdum. Kabul edildim. Başarılı oldum. Şimdi hakemliğe devam ediyorum." dedi.

Alexeeva, sahada iletişim açısından hiçbir zorluk yaşamadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bana, 'Erkekler içerisinde nasıl çalışıyorsun, kolay mı, zor mu?' diye soruluyor. Hiç zorlanmıyorum. Hatta sorduklarında kızıyorum. Burada ayrım yapılmamalı. Nerede mutluysan ve hangi işte başarılıysan orada olmalısın, diye düşünüyorum. Lisan açısından bazı takıldığım noktalar var ama hiç zorluk çekmedim, çünkü hakemlikte konuşmaktan çok vücut dili önemli. Sporcuların bana yaklaşımı sıcak yönde. Ben de bundan mutlu oluyorum çünkü bir hakem için iletişim önemli."

"BAŞARI OLDUĞU YERDE MUTLAKA BİR KADIN VARDIR"

Çalışmayı seven biri olduğunu ve elinden geldiğince hakemliğe devam edeceğini anlatan Alexeeva, derslerin dışında özel antrenman programı uyguladığını, bunun yanı sıra voleybol ve yabancı dil dersleri verdiğini ve tercümanlık yaptığını aktardı.

Alexeeva, kadınların iş hayatı ve sosyal yaşamda yer almasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Başarı olduğu yerde mutlaka bir kadın vardır. Önemli olan kadınların fikirlerini rahatça söyleyebilmeleri ve istemedikleri şeyleri yapmamalarıdır." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE ÇOK GÜÇLÜ BİR ÜLKE"

Kur'an-ı Kerim'i okumasının ardından İslam'ı seçtiğini anlatan Alexeeva, şu ifadeleri kullandı:

"Kur'an-ı Kerim'i mutlaka okumalı. İslamiyet gerçekten çok güzel. Allah'a şükür ben de bir Müslümanım. Dünyada İslam'ı en doğru yaşatan Türkiye, diye düşünüyorum. Bundan dolayı da Türkiye'de yaşadığım için memnunum. Türkiye'ye karşı olumsuz davranışların doğru olduğunu düşünmüyorum. Türkiye çok güçlü bir ülke. Bunu her zaman söylemişimdir. Tek başına yetinebilen bir ülke."

Natalia Alexeeva, Türkiye'yi ve insanlarını çok sevdiğini, burada olmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)