adscode
adscode

Okulla alakası olmayan yaklaştırılmayacak

BURDUR Valisi Şerif Yılmaz, okulla alakası olmayan ve eğitim öğretimi engelleyen kişilerin okula 100 metre yaklaşmasının yasaklandığını duyurdu.

Okulla alakası olmayan yaklaştırılmayacak
Türkiyeden Haberler
Burdur Valisi Şerif Yılmaz, okul çevrelerinde kamu düzenini sağlanmak, çocukları her türlü zararlı maddelerden ve alışkanlıklardan uzak tutmak, suçtan zarar görmesini engellemek amacıyla okulla alakası olmayan kişilerin okul çevresinden uzaklaştırılmasına yönelik karar alındığını açıkladı. Vali Şerif Yılmaz, bu kararın Burdur sınırları içinde eğitim veren tüm okulların bahçesi ve okul çevresinin 100 metre uzağını kapsadığını belirtti.
 
Karara göre, her türlü örgün eğitim öğretimin toplu olarak yapıldığı yer, okul bahçesi, okulların iç kapısından, dış bahçe duvarına kadar olan alanı, okul çevresi, okul dış bahçe duvarından başlayarak 100 metre uzağına kadar olan alanda; kişilerin, grupların veya seyyar satıcıların okul önü ile okul çevresinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin huzur ve sükun içerisinde yapılmasını engelleyici faaliyetleri yasaklandı. Okul idarecileri, öğretmenler veya kolluk kuvvetlerinin ikazlarına uymayan bu kişilere idari yaptırım kararı ve para cezası uygulanacak.
 
BAZI OYUNLAR YASAKLANDI
 
Diğer yandan kentteki internet salonlarında 8 yaş altı çocukları terör, alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde alışkanlığı, intihar, cinsel istismar, müstehcenlik, fuhuş, şiddet, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklara teşvik eden; 18 yaş altı çocukların psikolojik ve fizyolojik gelişimlerini olumsuz etkileyen aralarında 'mavi balina' adlı oyunun da bulunduğu oyunların oynatılması yasaklandı. Karara uymayanlar hakkında eylemleri başka suç teşkil etmediği takdirde idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)