adscode
adscode

Okullar açılır mı, YKS açıklanır mı?

Veli, öğretmen ve öğrenciler gibi MEB, YÖK ve ÖSYM de üzerlerine düşen tüm görevleri ve alınması gereken tüm önlemleri, umarız fazlasıyla yerine getirir!..

Okullar açılır mı, YKS açıklanır mı?
Milliyet Diyalog

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Twitter’dan yaptığı açıklamada, etkinliklerin yaz boyu telafi kapsamında devam ettiğini belirterek “Tedbirlerimiz ve yüksek dikkatimizle yeni döneme eylül ayında başlayacağız inşallah. Aşı olan herkes, kendi sağlığının takipçisi ve yüz yüze eğitime başlama sürecinin destekçisidir” paylaşımında bulundu. Haydi hayırlısı diyoruz.

Veli, öğretmen ve öğrenciler gibi MEB, YÖK ve ÖSYM de üzerlerine düşen tüm görevleri ve alınması gereken tüm önlemleri, umarız fazlasıyla yerine getirir!..

Üniversiteler ne olacak?

İlk ve orta dereceli okullarda olduğu gibi yükseköğrenimi ilgilendiren ve acilen alınması gereken çok önemli kararlar var. Ve böylesi bir dönemde YÖK Başkanlığı koltuğu hâlâ belirsiz!

Görev süresi dolan Saraç’ın yerine henüz bir atama yapılmadı. Bu arada vaka sayıları hızla artıyor.

Peki üniversiteler açılmaya hazır mı?..

MEB’e bağlı okullarda olduğu gibi üniversitelerde de pandemiye yönelik yeni düzenlemelere gidildiğini söylemek abartılı olur.

Tüm planlar, herkes aşı olacak, pandemi bitecek, her şey normale dönecek ve hayata kaldığımız yerden devam edeceğiz senaryosuna göre yapıldı.

Pandemi bitmedi, hâlâ aşı olmayanlar var ve en önemlisi de göze batan bir hazırlık yok. Yine en kolay olan yol seçilip uzaktan eğitime devam mı edilecek?

Bu kadarı da artık fazla olmaz mı?..

Üniversiteler açılacaksa, barınma sorunu çözüldü mü?

Üniversiteler ile Kredi ve Yurtlar Kurumu bu konuda hangi önlemleri aldı?

Kalabalık sınıf ve amfiler seyrekleştirildi mi, tuvalet ve lavabo sayısı artırıldı mı, kiralık öğrenci evlerine yönelik bir standart getirildi mi?..

Velilerin cevabını merakla beklediği sonu ise şu: “Çocuklarımıza yurt ve ev tutalım mı, tutmayalım mı? İki yıldır zaten boşuna kira ödüyoruz, ödemeye devam edelim mi, etmeyelim mi?..”

YÖK, bu konuda kesin olmasa da ciddi bir yol haritası ortaya koymalı. Koymalı ki, arkası gelsin. Yoksa bir öğretim yılı daha hay huyla geçebilir…

İçinde bulunduğumuz yüzyılın Pandemi Yüzyılı olacağını defalarca yazdık.

Gidişat da onu gösteriyor. Ne olur artık, uzmanların bu yöndeki uyarılarını ciddiye alalım ve gereken önlemleri daha fazla zaman kaybetmeden hayata geçirelim…

50 milyonluk aile

Okullar açılmadığı sürece ülkemizde hayatın normale dönmesini beklemek abes olur. Çünkü 25 milyon öğrenci, 30 milyon veli ve 1.5 milyon öğretim elamanı ile eğitim ailesi öylesine büyük bir aile ki, orda sıkıntı varsa, ülkede sıkıntı var demektir…

Sayılı günler çok çabuk geçiyor ve eylüle çok az kaldı.

Hangi önlemler alındıysa açıklansın ki yüreğimiz ferahlasın, tek çivi çakılmadıysa da söylensin ki gereği yerine getirilsin!..

Üç maymunu oynamanın hiçbirimize bir yararı yok. Ne gerekiyorsa konuşulsun, gereği yerine getirilsin ve ne olur artık okulları açalım…

Sağlıkla, özlemle, heyecanla ve bir o kadar da güvenle…

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)