adscode
adscode

Okullar ne zaman açılacak? İşte 15 tatilin sona erdiği tarih

20 Ocak'ta 15 tatile başlayan milyonlarca öğrenci okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılı için ikinci dönem için geri sayım. Öğrenciler 6 Şubat'ta ders başı yapacak.

Okullar ne zaman açılacak? İşte 15 tatilin sona erdiği tarih
Eğitim
Okulların kapanması ve karnelerin teslim alınmasının ardından birçok öğrenci, ikinci dönemin ne zaman başlayacağını sorgulamaya başladı. Geçtiğimiz seneye göre bir hafta farklılık gösteren tatil başlangıcı, 20 Ocak Cuma günü olacak. Geçtiğimiz yıl da tartışmaya neden olan 15 tatil 30 gün olacka spekülasyonu, bu yıl da spekülasyon olarak kalmaya devam edecek. Öğrenciler sömestr tatilini toplamda 16 gün yapacak.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Yarıyıl tatili, 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5´inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı ilk hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.

YARIYIL TATİLLERİNDE VELİLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR!

Çocukların hem dinlenmeleri, hem eğlenmeleri hem de okula gittikleri dönemde zaman bulamadıkları etkinlikleri ve faaliyetleri gerçekleştirmeleri için fırsat yaratan yarıyıl tatili sonunda geldi. Tatil konusunda çeşitli planlar yapılmaya başlandı. Fakat bu dönemde stratejik bir plan ile hareket edilmeli. Uzmanlar çocukların okul zamanında geçirdikleri yogun stresi atmaları için aileleri ile vakit geçirmeleri gerektiğinin önemle altını çiziyor…

Tatilde çocukların en çok istediği şey bilgisayar başında Oyun oynamak ve televizyon izlemek, fakat bu durum dinlenmenin aksine daha çok yorgunluk meydana getiriyor. Birçok öğrenci uyku düzenini bile bozarak fizyolojik yapılarını zorluyor. Bu dönem içinde uygulanabilecek 4 temel strateji: Tatili planlamak, aile ile birlikte vakit geçirmek, sosyal etkinliklere (tiyatro, sinema, konser, spor, müze ziyaretleri vb..) gezilere – hobilere zaman ayırmak ve bol bol Kitap okumak..

HER ÖĞRENCİNİN BİR ÇALIŞMA STRATEJİSİ OLMASI GEREKİR

Kısa ve uzun vadeli hedeflerin, öğrencilerin çalışma isteklerini kamçılayacağı gibi hayali ve gerçekleşmesi imkânsız hedeflerin ise belli bir süre sonra öğrencinin ümidinin kırılmasına ve çalışma isteğinin azalmasına neden olabileceği unutulmamalı. Bu anlamda her öğrenci kendisine bir tatil planı hazırlamalı “Neyi ne zaman ne kadar yapacağını” bilerek tatilini sonuna kadar değerlendirmelidir.Tatil dönemi çocukların aileleri ile zaman geçirmeleri için çok iyi bir fırsattır. Bu durum aile bireylerinin birbirlerini daha iyi tanımasını, anlamasını, var olan sevginin artmasını sağlayacaktır. Unutulmamalıdır ki aileleri ile verimli zaman geçiren öğrencilerin okulda başarıları artmaktadr. TED Hatay Koleji Kurucusu Doç. Dr. Mustafa ÖZAT:‘’Verdiğimiz eğitim öğrencilerin ileride sağlıklı ve hayata duyarlı bireyler yetiştirilmesine dayalı bir eğitim sistemi.

Bu sistemin evde de desteklenmesi çok önemli. Öğrenciler kendilerini tanımaları, yeteneklerini keşfetmeleri adına sanatsal,kültürel, sportif ve bilimsel aktivitelere mümkünse aileleri ile birlikte katılmalı, sosyalleşmeli. Yarıyıl tatili de bu anlamda güzel bir fırsat. Öğrencilerimizin ekran başında vakit geçirmek yerine öğrencilerin bol bol kitap okumalarının yanında dinlendirici aktiviteler bu anlamda çok yararlı olacaktır. Dönem içerisinde sergilediği performansının sadece bireysel bir başarı olduğunu veliler kabul etmeli ve kıyaslama yapmamayı tercih etmeli. İkinci döneme çocuğu hazırlamak için tehdit yolu kullanılmadan çocuğun ilgi ve yetenekleri ortaya çıkarılmalı” açıklamasında bulundu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)