adscode
adscode

Okullarda şimdi de güçlendirme telaşı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, riskli olduğu belirlenen okullarda güçlendirme çalışmaları başladı. Depreme dayanıksız binalardaki öğrenciler farklı okullara naklediliyor.

Okullarda şimdi de güçlendirme telaşı
Eğitim

Milliyet Gazetesi'nden Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında çok sayıda okul hasar alırken Türkiye genelindeki birçok eğitim kurumunun da depreme karşı dayanıksız olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın 2023 Kahramanmaraş ve Hatay Depremleri Raporu’na göre Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 20 bin 340 eğitim binasından 8 bin 162’sinin tetkik edildiği, bunlardan 72’sinin yıkıldığı, 504’ünün ağır hasarlı ve acil yıktırılması gerektiği, 331’inin orta hasarlı olduğu kaydedildi. Kurumların yeniden hizmete açılabilmesi için 39,69 milyar TL’ye ihtiyaç duyulduğu belirtilen raporda, eğitim kurumlarının tamamının tetkik edilmesi neticesinde maliyetin artacağının düşünüldüğü ifade edildi.

Birçok okul taşındı

Deprem bölgesindeki okulların yanı sıra Türkiye genelinde çok sayıda okulda da güçlendirme telaşı başladı. Birçok okul için ihale ilanlarına çıkılıp, öğrenciler farklı okullara taşınırken bazı okullarda ilerleyen günlerde ihale ve taşınma işlemleri gerçekleştirilecek.

İlk belirlemelerde İstanbul’da 93, Ankara’da 6, İzmir’de 8, Manisa’da 28, Tekirdağ’da 5, Aksaray’da 3, Hakkari’de 3, Edirne’de 1 okulun tahliyesine karar verilmişti. Riskli yapılardaki öğrenciler farklı okullara nakledilirken gidilen okullarda da ikili eğitime geçildi.

Yeni okulların da eklenmesiyle tahliye edilen kurumların sayısı artıyor. Son olarak İzmir’deki Ege İhracatçılar Birliği Ortaokulu’nun güçlendirme ve onarımına karar verildi. 24 Mart’ta okul için ihale yapılması planlanıyor ancak okul yetkililerinin verdiği bilgiye göre öğrencilerin taşınıp taşınmayacağı veya hangi okullara geçeceği henüz belli değil.

İlan.gov.tr’de yer alan bilgilere göre İzmir’de ayrıca Tire Şehit Albay İbrahim Karaosmanoğlu Anadolu Lisesi için güçlendirme ve onarım ihalesi açılırken Sakarya’da Geyve Şehit Atanur Bulut Ortaokulu, Karasu Şehit Hasan Keleş MTAL Lojman Binası için güçlendirme ve onarım işi için ilan verildi.

Ayrıca Konya’da Akşehir Yazla Şehit Astsubay İbrahim Geçer Ortaokul A / B Blok, Ereğli Gülbahçe İHO Yemekhanesi, Karapınar Mustafa Şener Ortaokulu, Karapınar Hacı Osman Arı İHO, Cihanbeyli Merkez Atatürk İlkokulu, Çumra Merkez Atatürk Ortaokulu B Blok, Selçuklu Nene Hatun İmam Hatip Ortaokulu, Cihanbeyli Yeniceoba Atatürk Ortaokulu ve Cihanbeyli Mesleki Eğitim Merkezi için güçlendirme ve onarım ihale ilanına çıkıldı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)