adscode
adscode

Okullarda zorbalık nasıl azaltılır?

​İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi tarafından düzenlenen "Okullarda Zorbalığın Azaltılması" başlıklı çalıştayda, okullarda görülen şiddet ve bunu önlemeye yönelik yöntemler ele alınacak.

Okullarda zorbalık nasıl azaltılır?
Etkinlikler
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi ve Jean Monnet Projesi Sosyal Sorumluluk Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Aysuda Kölemen'in konuşmacı olarak katılacağı çalıştaya, Bağcılar'da yer alan ortaöğretim kurumlarının idarecileri katılacak. Çalıştayda, okullarda zorbalık hakkında bilgilendirme yapılarak, zorbalığın alınacak hangi önlemlerle azaltılabileceği tartışılacak ve meydana gelen zorbalık olaylarına nasıl müdahale edilebileceği konusunda çalışma yapılacak.

 Çocuklar arasında çıkan sorunları çözebilmek için geliştirilmiş yöntemler hakkında bilgilendirmenin yapılacağı çalıştay, katılımcılara kendi okul ortamlarına uygun olan örnekleri kullanarak öğrenciler arasında yaşanan psikolojik ve fiziksel şiddeti azaltabilme imkanını sağlayacak.

Çalıştayda "Zorbalık nedir? Çeşitleri nedir? Zorbalık yapan veya zorbalığa uğrayan öğrencilerin belirgin özellikleri var mıdır? Okullarda zorbalık nasıl farkedilir? Okullarda zorbalığa nasıl müdahale edilmelidir? Okullarda zorbalık engellenebilir mi?" sorularına yanıt aranacak.

Jean Monnet Projesi kapsamında ve Bağcılar Kaymakamlığının iştirakıyla düzenlenen çalıştay, 15 Temmuz Salı günü, saat 09.00-12.00 arasında, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mahmutbey Yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)