adscode
adscode

"Okulların açılmasını en çok isteyen kesim öğretmenlerdir"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, gazeteci Nagehan Alçı'nın öğretmenlere yönelik sözlerini değerlendirdi. 

"Okulların açılmasını en çok isteyen kesim öğretmenlerdir"
Sendikalar
Güncelleme : 18-May-21 11:22

Geylan, "Öğretmenlerimiz adına Nagehan Alçı'yı   kınıyorum. Alçı'nın öğretmenlerimizi zan altında bırakacak, yakışıksız, mesnetsiz ithamlarda bulunmasını doğru bulmuyorum." dedi.

Geylan şunları kaydetti:

"Bakınız bir köşe yazarı, 'Hiç boşuna öğretmenler uzaktan eğitim istemiyor, okullarına kavuşmak istiyorlar demesinler. İsteyen insan ses çıkarır. Hani neredesiniz öğretmenler? Okullar açılsın diye ses çıkardığınızı duyamadık bugüne kadar. Onun yerine açılan sınıfları okutanlar bu haksızlık diye feryat ediyorlar" şeklinde ifadelerde bulundu. Bu arazlı bir anlayıştır. Yüz yüze eğitimi en çok arzulayan, okulların açılmasını en çok isteyen kesim öğretmenlerdir. Çünkü öğretmenler çocukların öğrenme kayıplarının birebir şahididir. Bu köşe yazarına, yakınında, yöresinde öğretmen var ise, onunla biraz sohbet etmesini tavsiye ediyorum. Öğretmenlerimiz okullarımızın bir an önce açılması için büyük gayret ortaya koyuyor. Ayrıca uzaktan eğitim sürecinde yüz yüze eğitimden kat be kat fazla performans ortaya koyuyorlar. Dolayısıyla bu tür söylemleri kimi köşe yazarlarının cehaletine veriyorum."

Geylan, Türk Eğitim-Sen olarak 2020 yılı  Kasım ayından bu yana eğitim çalışanlarının aşılanması için çağrıda bulunduklarını söyleyerek, "Eğitim önceliğimizdir ve eğitimin kesintiye uğramaması gerekmektedir. Bu nedenle tüm eğitim çalışanlarının bir an önce aşılanması lazım. Bu sözlerimizi bıkmadan, usanmadan yineliyoruz. Sanıyorum Sayın Nagehan Alçı eğitim sendikalarının bu açıklamalarını ya da eğitim çalışanlarının serzenişlerini takip etmiyor olacak ki, masa başındaki kurgularını vakaymış gibi köşe yazısına yansıtıyor. Öğretmenlerimiz adına Nagehan Hanımı kınıyorum. Alçı'nın öğretmenlerimizi zan altında bırakacak, yakışıksız, mesnetsiz ithamlarda bulunmasını doğru bulmuyorum. Öğretmenlerimiz bir an önce öğrencileri ile buluşmak istiyor. Bunun da ön koşulu öğretmenlerimizin aşılanmasıdır."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)