adscode
adscode

Okulun ilk günü imam hatip isyanı

19 Mayıs Ortaokulu öğrenci ve velileri, okul binasının Alaşehir İmam Hatip Lisesi ile birlikte kullanılacağı söylentisi üzerine okul bahçesinde toplanarak, 'Okulumuza Dokunmayın' yazılı pankartlar açarak…

Okulun ilk günü imam hatip isyanı
Okullardan Haberler
MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'ndeki 19 Mayıs Ortaokulu öğrenci ve velileri, okul binasının Alaşehir İmam Hatip Lisesi ile birlikte kullanılacağı söylentisi üzerine okul bahçesinde toplanarak, 'Okulumuza Dokunmayın' yazılı pankartlar açarak imza kampanyası başlattı.


Alaşehir İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü, dersliklerinin yetersiz olması gerekçesiyle Alaşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başka okulda eğitime devam edilmesi için talepte bulundu. Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğrencilerin 19 Mayıs Ortaokulu'nda eğitim görebilmesi için müfettiş görevlendirmesi ise veli ve öğrencilerin tepkisine neden oldu. Okul bahçesine açılan stantta veliler uygulamanın iptali için imza toplarken, öğrenciler de ellerinde dövizlerle okullarını paylaşmak istemediklerini söylediler.

İmam Hatip okullarına karşı olmadıklarını dile getiren 19 Mayıs Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Özlem Ahir, kararın uygulamaya geçmesi halinde kendi öğrencilerinin olumsuz etkileneceğini ifade etti. Okulun Alaşehir'in en eski okullarından birisi olduğunu vurgulayan Ahir, "Okulumuz eğitim alanında başarısı çok yüksek olan elit bir okuldur. İmam Hatip Lisesi'nin geçici olarak bile gelmesi başarıyı olumsuz yönde etkileyecek. İki okulun aynı binada eğitim görmesi başarı oranını düşürür. Topladığımız imzaları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ileteceğiz" dedi.

19 Mayıs Ortaokulu Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Selen Öküzcüoğlu, 1954 yılında kurulan okullarının, geçici olarak da olsa başka bir okulla birlikte eğitime devam edemeyeceğini söyleyerek "İmam Hatip Lisesi'nin okulumuza girmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü iki okulun aynı binada eğitim vermesi başarıyı olumsuz yönde etkiler" dedi.

Alaşehir Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yenir ise, İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü'nden yer darlığı nedeniyle kendilerine talep geldiğini doğrularken, "Biz de 7 dershanesi boş durumda olan 19 Mayıs Ortaokulu'nun incelenmesi yönünde ilden müfettiş talebinde bulunduk. Geçici bir çözüm olarak düşündüğümüz bu çalışmada henüz bir gelişme yok. Müfettiş, belki İmam Hatip Lisesi'nin çift öğretim yapmasını öngörebilir. Müfettişin raporu doğrultusunda karar verilecek" diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)