adscode
adscode

Ölmeden Önce Türkiye'de Görmeniz Gereken 101 portre

Caretta Yayıncılık, yine bir ilke imza attı ve sanatseverler için eşsiz bir referans kitabı olacak “Ölmeden Önce Türkiye’de Görmeniz Gereken 101 Portre”yi okuyucusuyla buluşturdu. Kitap, müzelerde sergilenen…

Ölmeden Önce Türkiye'de Görmeniz Gereken 101 portre
Edebiyat
Türkiye’de görülmesi gereken portrelerin yer aldığı bu kitapta sanatçıların yapmış oldukları tüm portreler tek tek incelendi; sanatçının üslubunu, ustalığını yansıtan seçenekler arasından kitapta yer alacak çalışma belirlendi.
Sanat tarihçileri, sanatçılar ve sanat eleştirmenlerinin değerlendirmesi sonucunda oluşan bu çalışmada yer alan 101 sanatçının 101 portresi, aynı zamanda Türkiye sanat tarihinin de bir değerlendirmesi olma özelliğine sahip.
 
Kitapta her bir portrenin öyküsünü anlatan bir metin de yer alıyor. Metinler, her biri kendi alanında oldukça deneyimli sanat eleştirmenleri ve sanat yazarları tarafından hazırlandı.

“Neden 100 değil de, 101” sorusunu, kitabın editörü Erkan Doğanay, “Eklenen 1 (BİR) burada oldukça önemlidir. 100 sayısı mantıken bir kesinlik sunarken burada eklenen BİR, seçkinin devam edebileceği düşüncesini doğurur ki böylelikle liste dışında kalan resimleri de bir biçimde kapsar. Ayrıca 101 sayısının insanı huzursuz etmeyen büyülü bir tarafı da var” diyerek yanıtlıyor.
 
Caretta Yayınları tarafından hazırlanan ve editörlüğünü Erkan Doğanay’ın yaptığı “Ölmeden Önce Türkiye’de Görmeniz Gereken 101 Portre”, Caretta Yayıncılık’ın dünyaya damgasını vurmuş efsane 1001 serisinin ardından (Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1001 Resim, İzlemeniz Gereken 1001 Film, Okumanız Gereken 1001 Kitap, Dinlemeniz Gereken 1001 Albüm, 1001 Klasik Müzik) Türk sanatı ve sanatçılarını anlatan eşsiz bir başucu kitabı olmaya aday.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)