adscode
adscode

ÖMER DAYI SORUSU TEOG’A DAMGASINI VURACAK!

TEOG SINAVININ BİRİNCİ OTURUMU TAMAMLANDI! SORULARI OĞUZKAAN KOLEJİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ HATİCE YILMAZ DEĞERLENDİRDİ!

ÖMER DAYI SORUSU TEOG’A DAMGASINI VURACAK!
Sınavlar
Bugün öğrenciler Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavına girdiler. Yarın ise Fen Bilimleri, İnkilap Tarihi ve Yabancı Dil sınavları yapılacak. 



Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, sınav sonrası Oğuzkaan Koleji öğrencileri ile yaptığı görüşmeler sonucunda TEOG birinci oturumunu değerlendirdi:
 
Yılmaz, ‘Öğrencilerimizle yaptığımız görüşmelere göre,  2-3 Türkçe sorusunun eleyici nitelikte olduğu anlaşılıyor. Öğrencilerin ifadesinden bu senenin popüler sorusunun Ömer Dayı sorusu olduğunu görüyoruz. Ayrıca metin karşılaştırması ile ilgili soru ve anlam bulma sorusu da öğrencileri zorlamış gibi görünüyor. Öğrenciler, Matematik testinin çoğunlukla geçmiş yıllarda sorulan TEOG sorularına benzediğini, ancak 4-5 sorunun çözümünün 6. ve 7. sınıf bilgileri gerektirdiğini daha önceki TEOG sınavlarında bu tür sorulara rastlamadıklarını belirttiler. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını ise geçen yılların sınav sorularına benzediğini ifade ediyorlar. Öğrencilerin belirttiğine göre bugün yapılan üç sınavın ortak özelliği ise sınav sorularının net ve anlaşılır olması. Öğrencilerin soruların ne anlama geldiğine takılmamalarını da bunun göstergesi olarak algılayabiliriz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)