adscode
adscode

ON BİN ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTE SINAVINA GİREMİYOR!

ÖSYM bu sorunu çözmüyor.

ON BİN ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTE SINAVINA GİREMİYOR!
Sınavlar
Yaklaşık on bin öğrenci, 2014 LYS ücretlerini bankadan yatırdığı halde, ÖSYM’nin sayfasında onay işlemlerini eksik yapmaları nedeniyle bu hafta sonu yapılacak olan LYS 1, LYS 4 ve LYS 5’e giremeyecekler.
ÖSYM’nin sınav başvuru işlemlerinden sonra yaptığı açıklamaya göre, 888.329 aday sınav ücretini yatırmış bu adaylardan 824.835’i sınav başvurusu yapmıştır.
63.494 aday sınav parasını yatırdığı halde ÖSYM’nin sayfasındaki onay işlemlerini eksik yapmaları nedeniyle Lisans Yerleştirme Sınavlarına girmeye hak kazanamamışlardır.
Bu adaylardan yaklaşık on bini bu sorunun çözülmesi için ÖSYM’ye yazılı olarak başvuru yapmış ancak olumsuz cevap almışlardır.
Bu öğrenciler eksik bilgilendirilmeleri ve her yıl sınav sistemi ile birlikte sınav işlemlerinde farklı uygulamalar yapılması nedeniyle mağdur edilmişlerdir.
ÖSYM Nisan ayında tamamlanan sınav başvuru işlemlerini uzatmamış, kısa bir sürede çözebileceği bu sorunu son dakikaya bırakmıştır.
ÖSYM’nin bu öğrencilere sınav işlemlerini tamamlamaları ve 2014 LYS’ye girebilmeleri için acilen bir düzenleme yapması gerekmektedir.
ÖSYM başkanı bu öğrencilerin durumları ile ilgili kamuoyunu aydınlatmalıdır. Yaptığı her sınav şaibeli olan ÖSYM bu öğrencilere tekrar başvuru hakkı vermelidir. Bir yıl boyunca sınava hazırlanan, gece gündüz aileleri ile birlikte maddi manevi emek harcayan ve heyecanla Üniversite sınavlarını bekleyen bu çocukların emekleri ÖSYM’nin yanlış tutumuna kurban edilmemelidir.
Öğrencilerin bu sorunu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığını acilen göreve çağırıyoruz. 11/6/2014

Prof.Dr.F. Nur SERTER
İstanbul Milletvekili
Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)