adscode
adscode

Oruçluyken kredi kartını evde bırakın!

TÜSODER ve Bilinçli Tüketiciler Platformu, ramazan ayında gereksiz harcamaların önüne geçilmesi için oruçlu olunan saatlerde tüketicilere, kredi kartlarını evde bırakmalarını önerdi.

Oruçluyken kredi kartını evde bırakın!
Türkiyeden Haberler
Ramazan ayında gereksiz gıda harcamalarının yapılmaması için özellikle iftar saatine yakın alışveriş merkezlerine gidildiğinde, kredi kartlarının evde bırakılması önerildi.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışanların genel olarak alışverişlerini iş çıkışı eve giderken yaptığını söyledi.

"Listeyle markete gidilmeli"
Ağaoğlu, akşam saatlerinde yapılan alışverişlerde tüketicilerin günün yorgunluğu ve açlık hissinin artmasıyla gereksiz harcamalar yapabildiğini belirterek, "Özellikle ramazan ayında uzun süren oruç saatlerinin sonlarına doğru iştah ve ihtiyaç duygusu artıyor. Bu nedenle tüketiciler, iftara kadar zaman geçirmek adına akşam saati marketlere gidiyor. Burada da gereksiz harcamalar yapılabiliyor." dedi.

Tüketicilere, oruçlu oldukları ramazan günlerinde yanlarına kredi kartlarını almamalarını, alışverişlerini sabah saatlerinde zindeyken, açlık hissetmeden yapmalarını öneren Ağaoğlu, bir listeyle markete gidilmesini tavsiye etti.

Ramazan kolilerine dikkat
Ağaoğlu, bazı marketler ve tüccarların, depolarındaki kuruyemiş, bakliyat, zeytin, peynir, şekerleme ve özellikle hurma fiyatlarında ramazan zammı uygulayabildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Diğer yandan pek çok gıda pazarlayıcısı firma, ramazan kolileri hazırlayarak bunları cazip fiyat ve tekliflerle pazara sunuyor. İçindekiler tek tek incelenmediğinden genellikle son kullanma tarihi iyice yaklaşmış konserve ve bazı gıda ürünleri kolilere yerleştirilmekte, dolayısıyla mübarek ramazan ayında insanların yardımlaşma duygusu istismar edilmektedir. İşveren veya hayırsever, bir fakire bir koli ramazan erzağı hediye ettiğini zannederken belki de sağlığa zararlı olabilecek riskli birtakım gıda maddelerinin verildiğinin farkında bile olmuyor. Ben de bir kişiye koli hediye etmiştim. Sonra koliyi açıp içindeki ürünlere beraber bakmıştık. Zeytinin kutusunu açtığımızda üst kısmının küflü olduğunu gördük. Bu yüzden ramazan kolilerinin, içindeki ürünleri incelenerek alınmasını öneriyoruz." 

"Menüyü sabah planlayın"
Bilinçli Tüketiciler Platformu Sözcüsü Mehmet İmrek de ramazan ayının gelmesiyle bazı fırsatçıların marketlerdeki temel gıda maddelerinin fiyatlarıyla oynama peşinde olduğunu aktardı.

Bu fırsatçıların ekmeklerine yağ sürmemek ve oyuna düşmemek için tüketicilere önemli tavsiyelerde bulunduklarını vurgulayan İmrek, şunları söyledi:

"Alışverişe çıkarken yanınıza fazla para veya kredi kartınızı almayın. Bu durum, sadece gıda değil diğer ürünler konusunda da gereksiz yere alışveriş yapılmasının önüne geçer. önler. Oruçluyken mümkün olduğunca öğlen öncesi ya da iftar sonrası alışverişlerinizi yapın. Gereksiz yere fazla gıda alışverişi yaparak stok yoluna gitmeyin. İftara yakın saatlerde asla alışveriş yapmayın. Tatlı alırken dikkatli olun. Bazı tatlılarda mısır şurubu kullanılıyor. Menü planlamasını iftara yakın saatler yerine sabah saatlerinde, buzdolabı ve kiler dolabınızda bulunan hazır ürünlerinizi değerlendirerek yapın."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)