adscode
adscode

"ÖSYM HATALARINI BU YIL DA DEVAM ETTİRİYOR"

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI LALE KARABIYIK “ÖSYM HATALARINI BU YIL DA DEVAM ETTİRİYOR.”

"ÖSYM HATALARINI BU YIL DA DEVAM ETTİRİYOR"
Eğitim
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof.Dr. Lale Karabıyık ÖSYM’nin yaptığı basın duyurusuna ait yaptığı açıklamalara karşı “ÖSYM Hatalarını Bu Yıl da Devam Ettiriyor” dedi.

CHPli Karabıyık: “Günlerce sınava hazırlanıp, ardından o gün büyük bir sınav heyecanı geçiren öğrenciler, sonuçlar açıklandıktan sonra ÖSYM’nin ard arda yaptığı hatalardan mağdur oluyor ve yeni bir stres ve heyecan içine düşüyorlar. Kendilerine ise sadece verilen yanıt “PARDON yanlış oldu." ÖSYM artık gençlerde güvensizlik oluşturdu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof.Dr. Lale Karabıyık yaptığı açıklamalarına şöyle devam etti:

“12.08.2017 tarihli ÖSYM basın duyurusunda; “08.08.2017 tarihinde açıklanan 2017-ÖSYS yerleştirme sonuçlarında, adayların yerleştirmelerinde kullanılacak puanlar belirlenirken Tablo-6C’nin ekinde yer alan okul türlerinden mezun olan adayların alan ve dallarına göre ek puan kullanılabilecek tercihlerinde ‘ek puanlı yerleştirme puanları’ yerine ‘ek puansız yerleştirme puanları’nın kullanıldığı, bu işlemin düzeltilmesi amacıyla yapılan güncellemede 1110 adayın ilan edilen yerleştirmesinin değiştiği, 1628 aday daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma geldiği, ek puanı dikkate alındığı için yerleşen bu adaylar nedeniyle daha önce bir programa yerleştiği ilan edilen 1499 aday ise yeni durumda herhangi bir programa yerleşemediği” belirtilmiştir.

VELİLER İSYANDA

Yapılan bu hata nedeniyle 4237 öğrenci etkilenmiş, özellikle bir programa yerleştiği halde herhangi bir programa giremedikleri ilan edilerek mağdur edilmişlerdir.”

ÖSYM Başkanı Ömer Demir derhal istifa etmelidir!

Ortaya çıkan bu skandal ÖSYM’nin bu yılki ilk hatası değildir. 11 Temmuz tarihinde 2 milyon adayın, yapılan yanlış hesaplama nedeniyle, sıralamalarının değiştiğini duyurmuştu. ÖSYM’nin özür dilemesi ortaya çıkan sonuçları değiştirmeyecektir. ÖSYM Başkanı Ömer Demir derhal istifa etmelidir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)