adscode
adscode

ÖSYM, YÖK'ten 'Netleşme' İstedi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Yükseköğretim Yasa Tasarısı Taslağına ilişkin görüş ve önerilerini Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na (YÖK) iletti.

ÖSYM, YÖK'ten 'Netleşme' İstedi
Haberler






ÖSYM Başkanı Ali Demir imzalı yazıda, taslağın 35. maddesine ilişkin, özel/vakıf yükseköğretim kurumlarında yabancı dil hazırlık sınıflarında öğrenim gören ancak başarı gösteremeyen öğrencilerin, uzun süreler harç ödeyerek okula devam ettiği ve bunun aileler üzerinde maddi olumsuzluklar oluşturduğu belirtilerek, hazırlıkta yabancı dil sınavının merkezi sistemle yapılmasıyla özel yükseköğretim kurumlarının, kar amacıyla hareket etmeleri nedeniyle sınavları oldukça zor seviyede yapmak suretiyle öğrencilerin sınavlardan uzun dönemler geçememesinin önüne geçileceği ve bu durumun Kanun Teklifinin 35. maddesinde düzenlenmesinin uygun olacağı kaydedildi.
Yönetilemez durum netleşmeli
Yazıda, ÖSYM'nin yılda en az 2 defa yabancı dil ve alanlara göre yılda en az 1 defa bilim sınavı yapmasının öngörüldüğü, KPDS veya halen çalışması yapılan Yabancı Dil Belirleme Sınavı ile yabancı dil şartı yerine getirilmekle birlikte bilim sınavının hangi alanlara ilişkin olduğunun belirsiz olduğu belirtildi. Yazıda, ''Yüzlerce bilim sınavı yapılmasının söz konusu olabilecek. Yönetilemez mahiyette olan bu durumun netleştirilmesinde fayda bulunmaktadır'' denildi.
AA





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)