adscode
adscode

"Otizmin farkındayız, onların yanındayız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Otizmin farkındayız, onların yanındayız, diyor, otizmin bir eksiklik değil, farklılık olduğunu önemle vurguluyorum." değerlendirmesini yaptı.

"Otizmin farkındayız, onların yanındayız
Eğitim

Hotar, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, otizmin son yıllarda görülme oranının arttığına belirterek, otizmin 3 yaşından önce başladığını ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan, beynin gelişimini engelleyen bir durum olduğunu ifade etti.

Dünyada her 68 çocuktan birinin otizmli doğduğunu işaret eden Hotar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"1985 yılında her 2 bin 500 çocuktan birine konan otizm tanısı, 2001 yılında 250, 2013 yılında ise 88 çocuktan birine denk gelirken, günümüzde doğan her 68 çocuktan biri otizmli olarak dünyaya gelmektedir. Otizmin erkek çocuklarındaki yaygınlığı, kızlardan 4 kat fazladır. Görülme oranı bu kadar hızla artan otizmi engellemenin bilinen tek yolu, erken tanı ve eğitimdir. Otizmin toplumsal alanda bilinmesi, tanınması konunun gündemde tutularak insanlarda farkındalık oluşturulmasıyla mümkündür."

Farkındalığın, tüm bireylerin özellikle de aile ve eğitimcilerin otizm konusunda bilgilendirilmesiyle sağlanabileceğini belirten Hotar, 2008'de Birleşmiş Milletler tarafında 2 Nisan'ın bütün dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Otistik çocukların sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmelerinin başlıca hedefleri arasında yer aldığını aktaran Hotar, "Otizmin farkındayız, onların yanındayız, diyor, otizmin bir eksiklik değil, farklılık olduğunu önemle vurguluyorum." ifadesini kullandı.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)