adscode
adscode

Otizmli çocuklar eğitim hakları için yürüdü

DİYARBAKIR'da, eğitimde eşit hakların kendilerine verilmesi isteyen otizmli çocuklar, Valilik binasına yürüdü.

Otizmli çocuklar eğitim hakları için yürüdü
Eğitim
Vali Mustafa Cahit Kıraç, karşıladığı çocuklara, sorunlarını çözme sözü verdi.
Diyarbakır Otizmle Mücadele Derneği, otizme farkındalık yaratıp toplumu otizm alanında bilinçlendirmek ve otizmli çocuk ve yetişkinlerin yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla Diyarbakır Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü ile birlikte yürüyüş düzenledi. Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nen Gevran Caddesi'nden Valilik binasına kadar aileleriyle birlikte yürüyen ve kendilerine diğer akranları gibi eğitim hakkı verilmesine yönelik sloganlar atan otizmli çocuk ve gençlere bazı trafik polisleri de kollarına girerek yardımcı oldu.
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, otizmli çocukları valilik bahçesinde karşıladı. Diyarbakır Otizmle Mücadele Derneği Başkanı Adnan Aydın, otizmin tek tedavi yönteminin eğitim olduğunu belirterek, "Otizmli çocukların eğitiminde yer almak istememizdeki amaç, otizmli çocuklara tüm eğitim hayatları boyunca daha kaliteli eğitim imkanı sunmak, geleceklerini güvence altına almak ve onları topluma kazandırıp ve farkındalık yaratmaktır. İlimizde derneğin girişimi sonucu kurulan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi mevcut sayıyı karşılamıyor. Birçok otizmli çocuğumuzun eğitim alamadığını görmekteyiz. Mevcut okul eğitim açısından çok yetersiz. Eğitim herkesin temel vatandaşlık hakkıdır ve Anayasa ile güvence altına alınmıştır. Bu nedenle eğitimde eşitlik ilkesi gereğince otizmli bireylerin de diğer akranlarıyla eşit oranda ve şartlarda hak sahibi olabilmesi için sorunlarının çözülmesi lazım. İçinde sosyal, sanatsal, meslek eğitim ve spor aktivitelerinin bulunduğu bir bağımsız okulun kurulması gerekmektedir. Aksi takdirde önümüzdeki eğitim yılında da birçok otizmli çocuğumuz eğitimden mahrum kalacaktır" dedi.
Otizmli çocuk ve gençlerle yakından ilgilenen Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise, otizmlilerin başta eğitim olmak üzere sorunlarının giderilmesi için gereken girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Diyarbakır Valiliği'nin giriş merdivenlerinde oturan otizmli çocuklara daha sonra Vali Kıraç da katılarak fotoğraf çektirdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)