adscode
adscode

Öyküler ve Türküler “Adalet” İçin

14 Şubat Dünya Öykü Günü’nde öyküler “Adalet” istemini dile getirecek.

Öyküler ve Türküler “Adalet” İçin
Etkinlikler

Öyküler ve Türküler “Adalet” İçin

14 Şubat Dünya Öykü Günü’nde öyküler “Adalet” istemini dile getirecek. Haymana Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’nin 2014 yılında dördüncü kez düzenlediği Dünya Öykü Günü’nün bu yılki teması, Uluslararası V-Day Hareketi’nin Dünya genelinde düzenlenen “One Billion Rising For Justice”, “Bir milyar adalet için ayaklanıyor” etkinliği doğrultusunda “Adalet için bir öykünüz, söyleyecek sözünüz olsun!” olarak belirlendi.

14 Şubat Dünya Öykü Günü etkinliğini düzenleyen Nuri Bektaş Anadolu Lisesi Felsefe Kulübü danışman öğretmenleri, Dünya Öykü Günü’nü 2103 yılında da V-Day hareketinin “Kadına yönelik şiddete karşı bir milyar kadın dans ediyor” teması çerçevesinde yaptıklarını belirterek, “2014 Dünya Öykü Günü’nü de “Bir milyar adalet için ayaklanıyor” çağrısı temelinde “Adalet” temasıyla birleştirmenin uygun olacağını düşündük. Dünyanın her yerinde, adaletsizliğin yolsuzluk, rant, rüşvet, yoksulluk ürettiği; yolsuzluk, rüşvet, rant ve yoksulluğun ise adaletsizlikle varlığını sürdürdüğü günümüzde herkesi kapsayan bir “Adalet” istemek her bireyin sosyal sorumluluğudur. Bu birbirini üretip duran fasit dairede hükmünü sürdüren güçlülerin adaleti, adalet değildir. Aksine var olduğu söylenen adalet, güçlülerin bir ayrıcalığıdır. Adaletsizliktir. Bu bilinci öne çıkarmak, toplumun geleceği olan nesillere aktarmak ve yaygınlaştırmaksa eğitim öğretim kurumlarının, insana ve içinde yaşadıkları topluma ve dünyaya karşı sorumluluk taşıyan tüm öğretmenlerin, sanatçıların temel görevidir.” dediler.

Nuri Bektaş Anadolu Lisesi Felsefe Kulübü’nün düzenlediği Dünya Öykü Günü etkinliğinde iki yazarın yanı sıra bir de Türk Halk Müziği sanatçısı yer alacak. Haymana halkına da açık olan etkinliğe konuk olarak katılacak olan yazarlardan ilki, “Bedenim Tetikte” adlı öykü kitabının yazarı Tekgül Arı; ikincisi ise “Yüzsüz Hayat” adlı romanı geçtiğimiz ay yayınlanan gazeteci-yazar Adnan Gerger. Her iki yazarın da “Adalet” temalı öykülerini okuyacağı ve adalet üzerine konuşacağı etkinlikte, Türk Halk Müziği Sanatçısı Nuran Taş da sazıyla eşlik edecek ve sonrasında öğrencilere ve öğretmenlere kısa bir konser verecek.

Dünya Öykü Günü etkinliği, 19 Şubat Çarşamba günü, saat 10.30’da gerçekleştirilecek.

* Nuri Bektaş Anadolu Lisesi Felsefe Kulübü:   http://nbalfelsefekulubu.blogspot.com.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)